EHV-2 verdacht: geen Nations Cup voor Henrik von Eckermann en Evelina Tovek in La Baule

EHV-2 verdacht: geen Nations Cup voor Henrik von Eckermann en Evelina Tovek in La Baule

Een onaangename verrassing voor Henrik von Eckermann en Evelina Tovek in La Baule. Zoals het Zweedse hippische tijdschrift "Ridsport" nu meldt, werden vier paarden van de Zweedse ploeg ter plaatse van de wedstrijd uitgesloten en staan zij in quarantaine. Dit gebeurde nadat een van de paarden symptomen van EHV-2 vertoonde. Het zijn de paarden van Henrik von Eckermann en Evelina Tovek die uit de competitie zijn getrokken. 


Na aankomst op woensdag kreeg een van de vier paarden koorts en bleek later mogelijk besmet te zijn met EVH-2, een ongebruikelijke variant van het herpesvirus. Dat schrijft de Zweedse hippische federatie SvRF op haar website. EHV-2 is een variant van het herpesvirus die normaal slechts geringe symptomen veroorzaakt, vertelt dierenarts Rasmus Westgren van het nationale team aan SvRF. Gezien de bestaande regels voor infectiepreventie, zijn dit paard en de andere drie nu geïsoleerd.

EHV-2 is niet zo besmettelijk als EHV-1 en EHV-4 en veroorzaakt niet dezelfde symptomen. "Ik maak me helemaal geen zorgen over hun toekomst, maar ze mogen hier niet meedoen," zegt Rasmus Westgren. Het paard dat woensdag koorts had, was donderdag koortsvrij en de andere drie paarden vertoonden geen symptomen. Het plan is nu dat de vier paarden tot nader order in de quarantainestallen blijven en dan in het weekend aan hun reis naar huis beginnen. Het Zweedse team in de landenwedstrijd op vrijdag bestaat nu uit Petronella Andersson, Angelie von Essen en Wilma Hellström.

Bron: Spring-Reiter