Eerste online veiling van Picobello Horses meteen een groot succes

Eerste online veiling van Picobello Horses meteen een groot succes


Gisteren werd de eerste online veiling van Picobello Horses afgesloten. De fokproducten van de familie Ruant doen het op bestaande veilingen altijd erg goed en dat was ook gisteren niet anders. De veilingtopper werd de 3-jarige AH Picobello Z (v. Aganix du Seigneur x Capriano). Hij verhuist voor 37.000 euro naar Duitsland. Naast jonge paarden gingen er ook verschillende veulens en embryo’s onder de digitale hamer.


De interesse vanuit het buitenland was erg groot. Dat blijkt uit biedingen die onder andere vanuit Europa, Colombia, de VS en Canada kwamen. Voor Cash Picobello Z (v. Chacco Blue x Tinka’s Boy), het duurst verkochte veulen, was het overigens een Canadese bieder die aan het langste eind trok. De veelbelovende Chacco Blue zoon zal voor 22.000 euro de oversteek naar Canada maken.

Wat deze veiling uniek maakte, was het zogenaamde ICSI voucher waarmee fokkers de kans krijgen om met hengsten als Carthago, Chacco Blue, Emerald en Hardrock Z aan de slag te gaan en ook dit bleek een succes: “We hebben voor de ICSI heel wat connecties kunnen vastleggen waaruit blijkt dat de interesse voor deze manier van fokken nog altijd erg groot is. We hopen zo met onze veiling te kunnen bijdragen aan de toekomst van de fokkerij in het algemeen”, aldus de organisatie.


Klik hier voor een overzicht