Nico Baerts deelt kwalificatie winst met Mathis Burnouf in Gesves

Nico Baerts deelt kwalificatie winst met Mathis Burnouf in Gesves

Gisteren werd in Gesves de laatste kwalificatie voor het Belgisch kampioenschap jonge springpaarden verreden. Bij de zesjarigen snelde Nico Baerts met Kristof Engelen's Kayenne Z (Kannan x Canezaro). Baerts deelde de eerste plek met Mathis Burnouf met onder het zadel Quarlos (Qualandro x Chacco-Blue).

Beiden wisten de chrono op 64,00 seconden te stoppen. Op de derde trede stelde Wesley Carmans zich op met Arachna van de Brouwershoeve Z (Atomic Z x Arko III).

Het duo werd opgevolgd door Gilles Nuytens met de Harley VDL-nazaat, Kharley V (mv. Indoctro). Baerts stelde zich ook op op de vijfde plek met Thunder Girl Ultra Z (Thunder vd Zuuthoeve x Utrillo Z).

Bij de vijfjarigen kwamen twee groepen aan de start. Clément Fortin won de tweede met Funky du Touitia Z (For Pleasure x Diamant de Semilly). Florent Nicaise volgde met Casalle de Chamloue (Balou du Rouet) voor Mike Lepiemme met Arogantmeas (Atomic Z).

In de eerste groep hield Jelle Sappin de concurrentie achter zich met Quintana For 't Zonneveld (For Pleasure). Steven van Meersche volgde met Qupi d'O (Hos d'O), voor Nils Meersman met Quetila S.I. (Arezzo VDL).

Uitslag