Dankbare Tiffany Foster stuurt 17-jarige Victor met pensioen

Dankbare Tiffany Foster stuurt 17-jarige Victor met pensioen

Na een lange en succesvolle carrière gevuld met topprestaties, gaat de zeventienjarige KWPN-ruin Victor (Elmshorn x Grandeur) van Tiffany Foster, met pensioen.

De ruin is in eigendom van Artisan Farms en Torrey Pines Stables. Hij heeft over de hele wereld titels veroverd en nam ook deel aan de Olympische Spelen van 2012 met Foster. 

Tiffany Foster meldt op haar Instagrampagina:

Victor was het eerste paard dat Andy en Carlene Ziegler kochten voor Eric Lamaze om te rijden. Hij werd gekocht via bemiddeling van Meredith en Markus Beerbaum als zevenjarige in 2006. Hij zou eigenlijk aan iemand anders verkocht worden, maar die verkoop werd op de valreep geannuleerd. Artisan Farms kocht hem dus in de plaats samen met Torrey Pines Stables. Eric Lamaze reed hem tijdens het eerste halfjaar, daarna liet hij hem aan mij over terwijl hij naar Europa trok met zijn meer ervaren paarden.

Victor en ik klikten meteen en toen we in Spruce Meadows aan de start verschenen, keek Eric tijdens één ronde toe en zei toen tegen Andy en Carlene: "Soms zijn een paard en ruiter gewoon meant to be en dat is bij Tiffany en Victor het geval." Andy en Carlene waren akkoord om mij als zijn amazone aan te houden, en dat zette meteen de toon voor hoe de rest van mijn carrière zich zou ontplooien; doordat Andy, Carlene en Eric me de eerste van vele ongelofelijke kansen gaven. Victor bezorgde me mijn eerste overwinning in de International Ring van Spruce Meadows, mijn eerste Olympische deelname in Londen, mijn eerste Nations Cup dubbel foutloze ronde en dan nog vier verdere dubbel foutloze Nation Cups rondes voor Canada. Twee hiervan in mijn thuishaven op de Thunderbird Show en één van mijn grootste wensen: een dubbel foutloze ronde in de Spruce Meadows Masters. 

Victor leerde me hoe je wedstrijd moet rijden en risico's moet nemen maar nog belangrijker; hij leerde me hoe je beste vrienden wordt met een paard. Ik zal nooit vergeten wat hij voor me heeft gedaan en ik zal onze tien jaar samen altijd koesteren. We zullen ons best doen om hem het mooiste pensioen ooit te geven hier in onze stallen in België. Bedankt aan de Zieglers, aan Eric, aan Cato om zo goed voor hem te zorgen en vooral: DANKJEWEL VICTOR.

Bron: Instagram Tiffany Foster