Equplus Dit artikel is exclusief voor onze leden

Het WK Zangersheide ... wist u dat ...? Facts en Figures.

Het WK Zangersheide ... wist u dat ...? Facts en Figures.

Het FEI/WBFSH wereldkampioenschap voor jonge springpaarden is vandaag van start gegaan in Lanaken. Onze redactie is on the spot en analyseerde even de verschillende combinaties aan de start. Niet minder dan 715 jonge springpaarden zullen vanaf vandaag strijden voor de drie Wereldtitels.

In totaal komen er 45 nationaliteiten aan de start vertegenwoordigd door 507 ruiters en amazones. Het zal geen wonder wezen als we u vertellen dat het best vertegenwoordigende stamboek het Zangersheide-stamboek is. 

Bij de zevenjarigen deelt het de leiderspositie met het KWPN en BWP Stamboeken. Bij de zesjarigen is het Zangersheide stamboek nipt meer vertegenwoordigd dan het KWPN, het BWP volgt er op de derde plaats. Ook bij de vijfjarigen heeft het Zangersheide het meest aantal paarden aan de start. Het KWPN volgt er voor het BWP. Vierde grootste stamboek aan de start is het Selle Français.

In Lanaken komen het meest aantal ruinen aan de start. 38,97% van de startende paarden zijn ruin. Net ietsje meer dan het aantal merries dat deze week springen voor de wereldtitels. In totaal is 37,25% van het deelnemersveld vrouwelijk. 

Gokje of pronostiek wagen dan weet je hier alvast heel wat meer door. Maar "let's Talk Owners..."

Stephan Conter heeft het meeste aantal paarden aan de start in dit WK. Maar liefst 9 paarden aan de start zijn in volledige of deel- eigendom van Conter. Studbook Zangersheide ziet 8 paarden aan de start. Het studbook is de volle eigenaar van alle acht. Team Philippaerts en JV Horses zijn gedeeld de derde grootste eigenaars tijdens dit WK.

En wat about performances?

Dit artikel is exclusief voor onze leden

Word lid en krijg ongelimiteerde toegang tot al onze artikels.

  • Eerste 4 weken gratis.
  • Stop wanneer je wilt
  • Slechts €5,- per maand
Registreer nu!

Reeds lid? Login here