Dagboek van Aude Verheecke tijdens het BK Junioren: "Ik denk dat ik het nog niet helemaal vat. Knijp me misschien even?"

Dagboek van Aude Verheecke tijdens het BK Junioren: "Ik denk dat ik het nog niet helemaal vat. Knijp me misschien even?"

Aude Verheecke is deze week van de partij in het Azelhof in Lier, waar ze deelneemt aan het Belgisch Kampioenschap Dressuur voor Juniors. Voor Equnews houdt Aude een een dagboek bij over haar ervaring tijdens haar allereerste BK. In haar laatste dagboekberichten neemt Aude je mee doorheen alle emoties en gedachtes die ze ervaarde tijdens de laatste twee onderdelen van het Belgisch Kampioenschap. Uiteindelijk kroonde ze zich tot vicekampioen bij de junioren afgelopen weekend. "Ik denk dat ik het nog niet helemaal vat. Knijp me misschien even?" 

"Deze ochtend heb ik rustig los gewandeld. Frap voelde heel fijn en ontspannen aan. Mijn grootouders zijn langs gekomen om te komen kijken. Weer iets om alvast dankbaar voor te zijn vandaag! Om 14 uur begint mijn proef en ik start als tweede. Daar gaan we dan!" 

Vol ongeloof 

"Ik kan de score amper geloven... Ik ben zo blij! Ik kan de tweede plaats verzilveren. Nooit verwacht dat dit ging gebeuren maar ik ben zo blij! Ik heb zelfs een knuffel van Jorinde Verwimp gekregen. Nadat ik te laat was voor de prijsuitreiking op de eerste dag heb ik nu heel de tijd rondgelopen met mijn wedstrijdvest aan en mijn attributen in de hand. Ik was doodsbang om weer te laat te zijn. Gelukkig stelden mijn mama en Jette De Jong mij gerust dat de prijsuitreiking pas om 18u30 was! Ik heb zoveel te danken aan Jorinde, Jonas, Annemik, mama en Erik,... En natuurlijk aan al mijn lieve supporters. Wat een dag! Vanavond even naar de riders party geweest, niet te lang maar toch heel fijn!" 

Aude kroont zich tot vicekampioen bij de Junioren 

"Ik denk dat ik het nog niet helemaal vat... Knijp me misschien even? Frapant is werkelijk mijn once in a lifetime horse..." 


Klik hier om het vorige artikel te lezen. 


Bron: Equnews 
Foto: privébestand