Dagboek van Aude Verheecke tijdens het BK Junioren: "En dan kwam het, die kriebels in de buik"

Dagboek van Aude Verheecke tijdens het BK Junioren: "En dan kwam het, die kriebels in de buik"

Aude Verheecke is een jonge opkomende amazone die haar opmars naar de top van de sport aan het maken is. Deze week is ze van de partij in het Azelhof in Lier, waar ze deelneemt aan het Belgisch Kampioenschap Dressuur voor Juniors. Het is Aude haar allereerste BK en dat brengt heel wat emoties met zich mee. Voor Equnews houdt Aude een hele week een dagboek bij over haar ervaring tijdens haar allereerste BK. "En dan kwam het, die kriebels in de buik. De kriebels begonnen heel stilletjes in het begin. Dan doe je die witte broek en t-shirt aan dan waren het geen vlinders, maar een hele zoo in mijn buik", schrijft Aude.  


Dinsdag

Zenuwen beginnen op te spelen: "Gaat dit wel lukken?" 

"Mijn eerste BK! In 1 woord: spannend! Het was een hele verhuis naar het Azelhof in Lier, maar ik had gelukkig veel helpende handen. We zijn in twee keer over en weer gegaan naar Lier. De eerste keer met al een deeltje van mijn spullen en de tweede keer met Frapant erbij en mijn wedstrijdkast." 

"We zijn ondertussen geïnstalleerd in de stallen. De zenuwen beginnen toch wel op te spelen. Gaat dit wel lukken? Het is de eerste keer dat Frapant ergens anders moet slapen, daar ben ik niet gerust in. Gelukkig kan ik ook blijven slapen op het domein. Ik heb vandaag toch al even opgezadeld om met hem wat rond te stappen dan kan hij al een beetje wennen aan de omgeving. Frapant vindt het allemaal maar vreemd en best wel eng. Gelukkig ga ik vanavond iets eten met een leuke groep vrienden. Morgen moet ik er vroeg uit! 
Woensdag 

Een korte nacht 

"Het vroeg opstaan was moeilijk deze ochtend. Het lukte me niet om snel in slaap te vallen gisterenavond. Gelukkig was Frapant echt blij om mij te zien vanochtend vanuit zijn luikje! Hij eet goed, staat rustig en volgens mij vindt hij het allemaal wel interessant." 

"Om 07u30 had ik training met Jorinde Verwimp. Frapant was zo gespannen. Hij ging echt alle kanten uit. Hij houdt er niet van als paarden te dicht bij hem in de buurt komen. Vervolgens ben ik even gaan studeren, dat hoort er ook bij natuurlijk! s' Avonds heb ik een lekkere vol-au-vent gegeten en nadien ben ik nog even gaan stappen en een laatste keer losgereden in de piste van morgen om al eens te verkennen. Er begint toch stilaan wat stress te komen voor morgen..." 

Donderdag 

Competition Day! 

"In 1 woord: wauw! In 2 woorden: super zenuwachtig. In 3 woorden: Wauw, zenuwachtig, dankbaar. Wat een dag! Ik ben 's ochtends vroeg opgestaan en gaan stappen met Frapant. Vervolgens ben ik opnieuw gaan studeren. En dan kwam het, die kriebels in de buik. De kriebels begonnen heel stilletjes in het begin. Dan doe je die witte broek en t-shirt aan dan waren het geen vlinders, maar een hele zoo in mijn buik! Dressuursport is een echte teamsport. Samen met mama, stalmanager Jonas en Jorinde zet ik me in het zadel, met een klein hartje maar toch met het volste vertrouwen in Frapant. Frapant voelt gelukkig super fijn en ontspannen. Oef!" 

"VIERDE??? OMG echt? Pas tijdens het uitstappen merk ik hoeveel gezichten ik herken... Zo veel lieve woorden en felicitaties van iedereen die kwam supporteren. Mijn vriendin en medejunior rider Charlotte is er ook. Zo fijn! Een bijzondere prijsuitreiking

"Dit ga je nooit geloven, maar ik was te laat voor mijn prijsuitreiking! Ik dacht dat enkel de eerste drie naar de prijsuitreiking mochten dus ben ik snel over het hekje gesprongen. Ik schaamde me rot, dit zal me nooit meer gebeuren! En nu, ga ik slapen en dromen over vandaag. Het lijkt wel een sprookje." 

Bron: Equnews 
Foto's: Aude Verheecke