Cooper I Z grote winnaar 7-jarige PAVO hengstencompetitie

Cooper I Z grote winnaar 7-jarige PAVO hengstencompetitie
Gisteren stond de avond bij de BWP keuring bij Stal Hulsterlo in het teken van de PAVO hengsten competitie. Onder grote belangstelling kwam veel publiek naar Meerdonk om alle jonge hensten aan het werk te zien. Zij bleven tot laat op de avond waar als laatste de7-jarige hengsten in actie kwamen.

Na de spannende finale bij de 7-jarige springpaarden vonden er flink wat verschuivingen in het klassement plaats. Mike Van Olst en Cooper I Z (Chellano Z x Calvaro Z) werd uiteindelijk de grote winnaar. Verliezer was KWPN hengst Fun Again  (Indoctra x Burggraaf) en ruiter Guy Janssens. De leider van het klassement wist zich niet te plaatsen voor de barrage en veil terug naar een derde plaats.

Vier  combinaties wisten gisteren te nul te houden en gingen in de barrage strijden om het eind klasssement. BWP'er Kingston van Paemel (Numero Uno x Randel Z) mocht daarin de spits afbijten en met zijn ruiter Filip Lacus sprong de hengst op fraaie wijze naar een foutloze rit van 41:02 seconden.

Toen was het Europees en Belgisch Junioren kampioen Gilles Thomas die met zijn sBs hengst Edison van Schuttershof (Darco x Tenor Manciais) flink vlamde in Meerdonk. Het duo ging door het parcours met een sublieme rit en kwam bijna drie seconden snller over de finish in 38:64 seconden.

sBs hengst El Torreo de Muze (Taran de la Pomme x Vigo d'Arsouilles) wist dankzij de stuurkunsten van Walter Lelie in 38:11 seconden zowaar nog wat sneller te gaan. Maar kreeg een springfout op de laatste hindernis waardoor zijn winst in de finale in het water viel. Kampioenschapswinnaar Van Olst overkwam hetzelfde met Cooper IZ. Het duo klokte een mooie tijd van 40:68 seconden, maar zagen onderweg een balk vallen. Daarmee eindigde zij deze finale op een vierde plaats. Wat goed genoeg was voor de eindzege in de PAVO hengstencompetitie.