Conter: "Manege Saint-Hubert zal niet als eventlocatie gebruikt worden"

Conter: "Manege Saint-Hubert zal niet als eventlocatie gebruikt worden"

Vorige week raakte het nieuws bekend dat Stephan Conter manege Saint-Hubert in Kapellen heeft gekocht. Er is nu wat meer bekend over wat precies de bedoeling is met zijn nieuwe eigendom. "We zijn vooral blij om te horen dat het geen evenementhal wordt, waar vroeger wel eens sprake van was", vertelt schepen An Stokmans (Open VLD). 

"De manege wordt een volwaardig hippisch centrum", klinkt het. De manege kreeg onder andere bekendheid omdat een groot deel van de Studio 100 reeks 'Amika' hier gefilmd werd. 

Tot 1996 was de manege in handen van de familie Van Paesschen. Daarna kwam de manege in handen van de familie Knegevitch die er ook evenementen wou organiseren. "Dat is nu dus niet het geval", aldus Brecht de Keyser, woordvoerder van Stephex Stables. "We gaan zeker geen evenementen organiseren. Daarvoor hebben we onze locaties in Brussel en Knokke. Het is de bedoeling dat er net geen 50 nieuwe luxestallen komen. Een aantal van de bestaande koterijen gaan we afbreken. Het wordt opnieuw een hoogwaardige manege voor paardeneigenaars", besluit hij. 


Bron: GVA