Christophe Wouters: "We kunnen goed relativeren. Wij worden niet het hardst getroffen door deze crisis"

Christophe Wouters: "We kunnen goed relativeren. Wij worden niet het hardst getroffen door deze crisis"
In deze rare tijden proberen we jullie geboeid te houden door middel van onder andere interviews met ruiters, organisatoren en andere personen uit de sport die door Corona getroffen worden. Vandaag is Christophe Wouters aan de beurt. Als eigenaar van ‘Manege Woutershof’, is hij geen onbekende in de jumpingwereld. Er staan jaarlijks verschillende regionale en nationale wedstrijden op de kalender met als Ă©Ă©n van de hoogtepunten een Euregio waar eind juli iedereen met plezier naar afzakt. Wij spraken met hem over hoe hij zijn dagen momenteel vult en hoe hij de toekomst ziet.

“Hoe ik mijn dagen nu doorbreng? Hier is altijd wel genoeg te doen”, lacht Wouters. “Wat we nu vooral doen is de regels van de overheid volgen, ik denk dat dat op dit moment het belangrijkste is. Momenteel kunnen we enkel braaf afwachten. De manege is momenteel gesloten dus enkel de eigenaars van pensionpaarden mogen momenteel nog voor hun paarden komen zorgen. Rijden in de binnenpiste mag niet, aangezien die in recreatiegebied ligt. Ook de wedstrijdpiste wordt momenteel niet gebruikt en ik moet eerlijk toegeven dat het een raar zicht is, onze manege die er zo doods en verlaten bijligt”.

Wouters hoopt dan ook dat deze situatie snel achter de rug is: “Gezondheid heeft nu natuurlijk de hoogste prioriteit maar we waren helemaal klaar voor dit nieuwe seizoen. Voorlopig gelden de maatregelen van de overheid tot eind april en ik moet eerlijk toegeven dat ik toch stiekem hoop dat de wedstrijden daarna terug hervat kunnen worden. Misschien dat er dan al enkele wedstrijden zouden kunnen plaatsvinden waar sowieso minder publiek is zoals bijvoorbeeld een SILVER of GOLD league. Of dat mogelijk zal zijn, valt nog te bekijken. We mogen ook niet te vroeg terug beginnen want dat zal enkel een nieuwe opflakkering van het virus in de hand werken. Ik heb wel al voorzichtig bij enkele politici gepolst wanneer het geven van privĂ©lessen terug mogelijk zou zijn maar zij konden mij hier nog geen sluitend antwoord op geven. Op dit moment kunnen we dus enkel afwachten tot de situatie is overgewaaid”.

Dit moet voor jullie ook een financiĂ«le domper zijn: “Op zich valt het voor ons nog mee. Wij hebben de pensionklanten nog waar we op kunnen ‘terugvallen’. Zij garanderen ons een vast inkomen. Ik vind het erger voor bijvoorbeeld Mike Hazebroek van Azelhof. Zij hebben een enorme investering in hun accommodatie gedaan om prachtige wedstrijden te kunnen organiseren en zien nu hun volledige kalender in het water vallen
 Ik besef dus dat wij niet diegene zijn die het ergst getroffen zijn door deze crisis. Maar ook voor ons is deze situatie natuurlijk niet ideaal. Ik hoop dan ook uit de grond van mijn hart dat de Euregio deze zomer wel zal kunnen plaatsvinden aangezien dit een evenement is waar we altijd een heel jaar naartoe werken. Dit is voor ons Ă©Ă©n van de hoogtepunten van het jaar dus het zou erg jammer zijn als ook deze wedstrijd niet zou kunnen doorgaan.

Ook je zoon Seppe, die dit jaar voor het eerst internationaal bij de pony’s zou starten, moet dit een teleurstelling zijn.. “We kunnen goed relativeren (lacht). De bedoeling was inderdaad dat we in april en mei naar onder andere Frankrijk zouden reizen om aan Seppe zijn internationale droom te beginnen. Seppe is nog maar 12, dus dit is het eerste jaar dat hij internationaal mag starten. Die droom laat nu nog even op zich wachten maar ik ben er vast van overtuigd dat Seppe, gezien zijn leeftijd, nog kansen zal krijgen. Voor hem is dit dus geen drama. Dat is eigenlijk de samenvatting van de hele situatie voor ons en de manege: leuk is het uiteraard niet, maar voor ons persoonlijk is dit geen ramp. Er zijn nu belangrijkere dingen, pas als dit virus onder controle is, kunnen we terug met volle moed naar de toekomst kijken”.