Leanjo de Koster (Digishots): "Momenteel kan ik enkel de kat uit de boom kijken"

Leanjo de Koster (Digishots): "Momenteel kan ik enkel de kat uit de boom kijken"

De huidige Coronacrisis kent voor niemand genade, zo veel is wel duidelijk. Hoewel de Nederlandse overheid recent aankondigde dat ze maatregelen zullen nemen om getroffen zzp-ers (zelfstandigen in Nederland) te helpen, kunnen we ons voorstellen dat deze situatie voor velen van hen een financiële opdoffer betekent. We spraken met Leanjo De Koster van Digishots, al jaren een bekend gezicht in de paardenwereld, over hoe Corona zijn leven beïnvloedt. 

"Hoe dit zal evolueren weet natuurlijk niemand maar ik ben bang dat veel bedrijven en zzp-ers failliet zullen gaan", steekt De Koster van wal. "Ik denk dat de paardensector uitgedund zal worden. Verschillende landen doen hun grenzen op slot, we kunnen niet meer zomaar van het ene land naar het andere reizen en dat komt mijn beroep natuurlijk niet te goede. Op dit moment maak ik mij nog niet te veel zorgen maar dit mag ook niet te lang duren. Ik ga niet ontkennen dat als dit een half jaar duurt de situatie er misschien iets minder rooskleurig uitziet". 

"Of ik een back-up heb? Nee. Ik ben van standpunt dat je moet doen waar je goed in bent. Ik ga het dus nu niet ineens over een andere boeg gooien. Ik blijf bij mijn specialisaties maar ik weet dat er andere fotografen wel keihard op zoek zijn naar werk. Er zijn natuurlijk geen paardenevenementen momenteel waardoor zij en ik ook nu iets anders moeten zoeken om te doen. Ik reken hiervoor ook op mijn partner Monique, zij is sowieso gespecialiseerd in andere dingen dan ik dus zij kan alvast andere werkzaamheden gaan doen". 

We vroegen hem ook hoe hij deze situatie nu aanpakt: "Ik denk dat ik momenteel enkel de kat uit de boom kan kijken. Ik kan reportages voor bladen maken maar het belangrijkste is nu dat iedereen thuis blijft tot er weer events mogen georganiseerd worden. Ik vind het nu sowieso moeilijk om buiten te komen aangezien er meer mensen besmet zijn dan je denkt. De angst om zelf besmet te worden, zit er dus wel een beetje in. Of ik tips kan geven aan andere fotografen? Zorg ervoor dat je Coronavrij blijft en hopelijk zien we elkaar snel weer!"