Charlotte Dujardin: “Paarden moeten als paarden kunnen leven”

Charlotte Dujardin: “Paarden moeten als paarden kunnen leven”

Afgelopen weekend liet de Britse dressuuramazone, Charlotte Dujardin zich opnieuw opvallen met Mount St. John Freestylee (Fidermark). Haar troef onder het zadel was één van de jongste aan de start.

In november vertelde Dujardin nog tegen FEI: “Freestyle is pas tien jaar oud, dus eigenlijk nog heel onervaren. Dit is haar eerste indoorseizoen maar ik heb heel veel geluk met haar.”

De Britse wijt het succes aan het feit dat een paard een paard moet blijven. "Als duo maken we heel wat buitenritten. Al onze paarden komen regelmatig buiten, kunnen de benen strekken. Verder spenderen we heel wat tijd met ze door ze te poetsen, er met te spelen en ze zelf met grappige stemmetjes aan te spreken..." vertelt Dujardin.

“Het was echter wel interessant dat we na Jumping Amsterdam een bericht ontvingen dat we haar voor de zomer zowat in watten moeten wikkelen,” schrijft Dujardin. Een boodschap die scherp werd beantwoord door Carl Hester. De ruiter zegt namelijk dat het tegenovergestelde ervoor kan zorgen dat de combinatie naar Tokio gaat.

“Het zijn paarden, dus ze moeten als paarden kunnen leven,” schrijft de 34-jarige amazone. “En dat is ook hetgeen wat bijdraagt aan ons succes.”

bron: FB Charlotte Dujardin/ Hoefslag