BWP en Tobago Z op kop in nieuwe WBFSH ranking

BWP en Tobago Z op kop in nieuwe WBFSH ranking

Op de nieuwe WBFSH ranking voor de springsport heeft het BWP zijn leiderspositie na lange tijd opnieuw ingenomen. Voornamelijk de Wandor Van de Mispelaere-nazaat Hester zorgt voor deze toppositie. Tobago Z is de nummer één.

Het BWP stamboek was goed vertegenwoordigd tijdens de Olympische Spelen in Tokio en dat vertaalt zich meteen in de nieuwe nummer één plaats. Ook Jack Van het Dennehof (Toulon) en King Edward (Edward 28) zorgen voor de top positie.

Het SF stamboek volgt met belangrijkste ambassadeurs, Urvoso du Roch (Nervoso) en Oak Grove's Enkidu (Ensor Vdh Pleville) op de tweede plaats voor het Holsteiner Verband dat C Vier 2 (Cardento 933) als belangrijkste representant ziet. KWPN en Hannover verband volgen op een vierde en vijfde plaats.

Tobago Z nummer één

De Tangelo vd Zuuthoeve-zoon, Scuderia 1918 Tobago Z (mv. Mr. Blue) is de nummer één. De hengst uit de fokkerij van Jonas Bellemans is vertegenwoordiger van het Zangersheide stamboek en scoort sterk met Daniel Deusser in het zadel. Balou Rubin R (Balou Du Rouet x Couleur-Rubin, fokker: Lothar Wanner) volgt op de tweede plaats voor Contagious (Contagio x For Keeps, fokker: Eisemanger Andreas).


Paarden ranking

Stamboek ranking