Better safe than sorry: tips om je trailer als een 'pro' te parkeren

Better safe than sorry: tips om je trailer als een 'pro' te parkeren
Het gebeurt bij iedereen: je komt aan op wedstrijd en de parkeerwachter lijkt het allerkleinste plaatsje voor jou uitgezocht te hebben. Hij begint je duidelijk te maken dat je achteruit moet inparkeren en jij begint alvast te zweten. Maar, no worries! Met deze simpele tips wordt parkeren met je trailer een fluitje van een cent! 

Oefening baart kunst

Very cliché maar de eerste stap om zelfverzekerd met je trailer te rijden, is om hem te leren kennen. Geef jezelf daarom voldoende tijd om te oefenen. Wacht dus niet tot je voor de eerste keer een paard moet vervoeren en ga alvast eens ergens parkeren en achteruit rijden. 


Kalm en voorzichtig

Neem wat advies aan van bovenstaande vissers, die ook vaak met een trailer rijden. Mudgett's Guide Service zegt dat je niet moet proberen snelheid in je bochten te krijgen. Als je achteruit rijdt, doe het dan langzaam en rustig aan.


Vertrouw niet op je achteruitkijk camera

Achteruitkijkcamera's zijn een leuk extraatje in het dagelijkse verkeer, en zelfs bij het aankoppelen. Maar bestuurders van aanhangwagens moeten er niet op vertrouwen. Leer daarom je zijspiegels goed te gebruiken en weet hoe je in bepaalde situaties moet reageren.