Familie Philippaerts pikt twee nieuwe talenten op na Beker van België voor 7jarigen

Familie Philippaerts pikt twee nieuwe talenten op na Beker van België voor 7jarigen

Quana van Klapscheut haar overwinning in de Beker van België voor zevenjarigen is niet onopgemerkt gebleven. De zevenjarige BWP merrie viel ook in het oog van de familie Philippaerts, die haar nu voor de helft aangekocht heeft. Daarnaast investeerde de Limburgse familie ook in de nummer drie van dit kampioenschap, Qing of Diamonds VDB. 

Quana van Klapscheut is een dochter van Gregory Wathelet's overleden Iron Man vd Padenborre. Afgelopen maand zette de zevenjarige BWP merrie zich nog bovenaan in de Beker van België maar dat was niet haar eerste grote overwinning. Zo won de door Emile Van Rossem gefokte merrie ook al een manche in de Cyclus en kwam ze als zesjarige aan de start in de finale van het Wereldkampioenschap in Lanaken. 

Momenteel zit Steven Van Rossem, zoon van de fokker, aan het roer van de merrie en dat blijft ook zo tot na het Belgisch Kampioenschap dat deze week verreden wordt in het Azelhof. Daarna zal de merrie haar intrek nemen in de stallen van de familie Philippaerts.

Naast deze zevenjarige merrie liet de familie hun oog ook vallen op Qing of Diamonds VDB. Deze zevenjarige BWP ruin komt uit de stallen van de familie Vandousselaere en het was ook dochter Paris die de ruin naar het brons reed in de finale van de Beker van België voor 7jarigen. De zoon van Elvis ter Putte werd geboren in hun stallen en opgeleid door de jonge amazone, die de teugels nu doorgeeft aan de familie Philippaerts en zelf niet meer op het Belgisch Kampioenschap aan de start zal komen met Qing.