Axelle Konickx wint eerste Selectiewedstrijd Stokpaardrijden

Axelle Konickx wint eerste Selectiewedstrijd Stokpaardrijden

Op maandag 11 november ging de eerste selectiewedstrijd van het Vlaams Kampioenschap Stokpaardrijden door op VLP-club het Woutershof (Kuringen).

In de reeks van de kids deden vijf ruitertjes mee, drie waren er in Pipi Lankous verkleed en twee ruitertjes in princessen. Alle 5 werden ze geselecteerd om deel te nemen aan de finale in Mechelen.

Bij de jonkies namen 17 ruiters deel waarvan er eveneens 5 ruiters met de snelste tijd en eveneens een foutloos parcours zich selecteerde voor de halve finale in Mechelen.

Toon Schuermans en Axelle Konickx namen het tegen elkaar op in de profies reeks. Axelle wist met 7 honderste van een seconde Toon te verslaan. Beide zijn geselecteerd voor de halve finale in Mechelen.

Na de eerste selectiewedstrijd werd er een evaluatie opgemaakt en daaruit bleek dat we enkele zaken dienden aan te passen. Hieronder kunt u enkele aanpassingen lezen:

De piste voor de Jonkies en de Profies wordt vergroot van 20m x 20m naar 20m x 40m

Er zal geen minimum leeftijd meer zijn enkel een maximum leeftijd. Dat wil zeggen dat de maximum leeftijd voor de Kids 10 jaar is, voor de Jonkies 16 jaar en de reeks Profies staat open voor iedereen.

bron: VLP