Pieter Devos: "Die Mercedes-Benz die ik won is voor mijn vrouw Caroline Poels..."

Pieter Devos: "Die Mercedes-Benz die ik won is voor mijn vrouw Caroline Poels..."

Gisteren won Pieter Devos op magistrale wijze de Wereldbekerwedstrijd in Stuttgart. Een knap 'kunstje', want het was immers het tweede jaar op rij voor de Belg met Apart.  "Dit was volgens mij de moeilijkste Wereldbekerwedstrijd tot noch toe," vertelde Devos nadien.

"Het parcours was zwaar en technisch gebouwd." gaat Devos verder. "Maar de goede ondergrond en grote piste zorgen er wel voor dat de paarden met gemak het parcours kunnen springen."

Devos sprong tot op heden drie kwalificaties met drie verschillende paarden. "Ik heb mijn selectie voor de Wereldbekerfinale bijna met zekerheid binnen.

"Voor ik binnen kwam had ik Steve (Steve Guerdat, nvdr.) nog aan het werk gezien. Ik dacht echt niet dat ik hem kon verslaan. Hij was zo snel. Beeld je dus in toen ik het scorebord aankeek nadat ik door de finish reed, wat een gelukkig gevoel ik kreeg."

"Apart had er duidelijk zin in en voelde zich thuis, dat helpt," gaat Devos verder. "De Mercedes-Benz die zal waarschijnlijk voor Caroline Poels (zijn vrouw, nvdr.) zijn, die had net een nieuwe wagen nodig."


Wil je Pieter gaan toejuichen op de Wereldbekerfinale in Las Vegas? Win een GRATIS DUO ticket, incl vlucht en hotel