Anton, het gepensioneerde Grand Prix-paard van Belinda Trussell, is overleden

Anton, het gepensioneerde Grand Prix-paard van Belinda Trussell, is overleden

De Canadese Olympiër Belinda Trussell heeft onlangs afscheid genomen van haar beste vriend en dressuurpartner, Anton. Het 24-jarige gepensioneerde Grand Prix-paard is overleden en laat een nalatenschap achter die door velen wordt gekoesterd.

Anton, oorspronkelijk genaamd Antonello, begon zijn sportieve reis in Duitsland op de prille leeftijd van drie jaar. Onder begeleiding van verschillende ruiters, waaronder Ivonne Kropf en Antje Schöniger, begon hij zijn talent te tonen op L-niveau en M-niveau. Gefokt door Mirko Glotz, legden de vroege jaren van Anton de basis voor zijn opmerkelijke toekomst.

In een belangrijke overgang vond Anton zijn weg naar Canada onder het eigendom van Robyn Eames en Mark Trussell. Het was hier dat Belinda Trussell de teugels overnam, en hem begeleidde naar de top van de dressuur.

De samenwerking tussen Trussell en Anton groeide terwijl ze opklommen door de rangen van de dressuurwedstrijden. Van hun debuut op derde niveau in 2007 tot hun triomfen op internationale evenementen zoals de CDI Blainville, werd hun verhaal gekenmerkt door succes. Tegen 2010 waren ze het vooraanstaande Grand Prix paar van Canada geworden, met onderscheiding hun land vertegenwoordigend op de World Equestrain Games.

Ondanks een carrièrebedreigende blessure tussen 2012 en 2014, kwam het duo er door. Hun triomfantelijke terugkeer naar de wedstrijdring, bekroond met een zilveren medaille op de Pan-Amerikaanse Spelen van 2015, illustreerde hun onoverwinnelijke geest.

In 2016 hebben Trussell en Anton hun namen in de Canadese paardensportgeschiedenis gegraveerd door een nationaal record te vestigen op de CDI-W Wellington. Hun grootste prestatie kwam met een gedenkwaardige verschijning op de Olympische Spelen van Rio, waarmee ze hun status als een ongelooflijk duo bevestigden.

Na een vooraanstaande carrière in de topsport maakte Anton de overgang naar een rol als geliefde schoolmaster. Door jonge ruiters zoals Abbey Simbrow te begeleiden, bleef hij zijn wijsheid en gratie overbrengen, en liet hij op die manier een indruk na op iedereen die zijn pad kruiste.

Trussell eerde zijn herinnering in een video die ze deelde op sociale media, waarin ze terugblikt op hun band en de geleerde lessen.

Bron: Eurodressage