Abdullah Al Sharbatly neemt teugels over van topmerrie Quintella

Abdullah Al Sharbatly neemt teugels over van topmerrie Quintella

Abdullah Waleed Al Sharbatly mag de veertienjarige merrie Quintella (v. Sanvaro) verwelkomen in zijn stallen. Met de jonge Britse amazone Georgia Tame was de merrie recent te zien op internationale bodem in de 1.45m proeven. 



Quintella sprong al naar talloze overwinningen in zowel CSI2*, 3* én 4* rubrieken. Met Georgie Tame in het zadel was de merrie laatst nog in de piste te zien in het Duitse Riesenbeck. Eerder vorig jaar sprong Quintella nog naar de overwinning in de CSI3* 1.40m van St. Lô. Voor Georgia Tame de teugels overnam van de OS-merrie was de Ierse ruiter Shane Breen met Quintella in de piste te zien.

De prins Turki bin Mohammed Al Saud, de minister van staat en lid van het Huis van Saud, spotte het talent van Abdullah en gaf hem de kans om de teugels van Quintella over te nemen. 

De Saoedi-Arabische ruiter won in 2010 een zilveren medaille op de FEI Wereldruiterspelen. Daarnaast was hij ook deel van het team dat de bronzen medaille mee naar huis nam op de 2012 Olympische Spelen van Londen. De ruiter steeg deze maand ook enorm veel plaatsen omhoog op de FEI Longines wereldranking. Hij steeg van plaats 146 naar 84. 

Bron: Equnews