Christophe Vanderhasselt zegeviert in Youngster rubriek van Opglabbeek

Christophe Vanderhasselt zegeviert in Youngster rubriek van Opglabbeek

In het Sentower Park in Opglabbeek mochten de ruiters deze ochtend hun zeven- en achtjarige paarden van stal halen. In deze CSIYH1* rubriek werd er rechtstreeks tegen de klok gereden over een hoogte van 1.30m/ 1.35m. 

Onze landgenoot Christophe Vanderhasselt liet alvast het Belgische volkslied weerklinken in deze proef. In het zadel van de zevenjarige Diamantina Z (v. Diamant de Semilly) reed hij de winnende tijd van 54,09 seconden. Voor Noorwegen sprong Signe Skei met Tobajo Carin (v. Azteca VDL) naar een tweede plaats in een tijd van 55,76 seconden. Pieter Kenis deelde zijn derde plaats met Christian Ahlmann. Kenis reed in het zadel van Cold Play (v. Corporal VDL) met 57,14 seconden, exact dezelfde tijd als Ahlmann. Hij kon rekenen op Condor One Z (v. Codex One) om ook op 57,14 seconden over de meet te rijden. 

Irma Karlsson (Fatalite de Hus) werd vijfde. 

Andere Belgische klasseringen waren er voor Jessica Geurts (Pittman V/H Lilleveld), wederom Christophe Vanderhasselt (Popeye Van 'T Klavertje Vier), Mike van Olst (Kornets Touch W), Thimo Stegen (Original Choice-BH) en tot slot nog voor Cis van Hoydonkc (O Belle van het Cappelleveld). 

Naast de Youngster rubriek werd er ook nog op een GP kwalificatie gereden vanochtend. De dag ging er van start met een CSI1* 1.25m GP kwalificatie. Geen top vijf plaatsen voor de Belgen hier, maar wel enkele mooie klasseringen. Zowel Marthe-Louize Dieu (Jazz Van T Kamerveld) als Gail Demuynck (Expensif Willy vh Polderhof) reden naar een top tien plaats. Andere klasseringen waren er voor Mathieu Bourdeaud'Hui (Illypsho), Lynn Bloemer (Magnum Z) en tot slot nog voor Elke Appeltans (Falve). 

Klik hier voor de resultaten. 

Foto: © Pegase