€52.000 voor California Optima op eerste dag veiling Optimus, vanavond veiling embryo’s

€52.000 voor California Optima op eerste dag veiling Optimus, vanavond veiling embryo’s

De topper gisterenavond was California Optima, een Cumano uit de zuster van Vagabond de la Pomme. Vanavond worden van dezelfde moeder embryo’s van Chacco Blue en Emerald verkocht. Twee merrieveulens werden niet verkocht. Zij worden vanavond aangeboden samen met de embryo’s.

Naast de twee bovenvermelde embryo's, wordt ook een embryo van Cacacha van het Schaeck (1.60m) verkocht. Cacacha is de moeder van Zanotelli’s CSI5* GP winnaar, Like a diamond van het Schaeck, winnaar in Parijs, 2de in Samorin en 3de in Rome. Cacacha presteerde zelf ook op 1.60m niveau, evenals haar broer H5 just the Music. Hij was 3de in de GP's CSI5* van La Baule en Calgary. Ook de tweede moeder van dit embryo, Fortis Fortuna, won op 1.60m niveau.

Niels Bruynseels’ CSIO5* Nationscupwinnaar Cristel, is de zuster van twee andere embryo’s. De vaders van deze embryo’s zijn Chacco Blue en Emerald.

Van Manou de Muze wordt een embryo van Emerald aangeboden. Ze was 2 weken geleden dubbel foutloos in de 1.55m CSI4* GP van Opglabbeek en is klaar voor het hoogste niveau. Manou de Muze komt uit de moederlijn van Narcotique de Muze.

Anita du Park (1.50m) is de moeder van een embryo van Emerald. Anita is de zuster van Gregory Whatelet’s Beau Gosse du Park (1.60m) en nicht van vier 1.60m paarden. Diabolo du Parc, winnaar van GP CSI5* Paris & Calgary, en Eric Lamaze’s Rosana du Park zijn de meest bekende. Anita haar oudste zoon is pas 7 jaar en sprong al op niveau 1.45m. Haar 4 jarige zoon is goedgekeurd bij het KWPN.

Een embryo van Emerald uit de nicht van Olympisch kampioen Jus de Pomme maakt ook deel uit van de collectie. De moeder is ook de nicht van de Olympische paarden Quintus & Tresor d’Opaline en de 5* GP paarden Richebourg & Shogun.

Alle embryo’s zijn gefokt door Optimus. Daarom wordt er geen commissie aangerekend

De embryo veiling eindigt vanavond 11/10 om 20h.

Bekijk de collectie hier.

Info:

Stal Optimus

Mollenstraat 47b

2520 Broechem - België

Mobile: +32 475 27 89 87

Office: +32 15 30 61 50

info@dsf.be


Bron: Optimus Online Auction

F.: © Optimus Online Auction - Chacco Blue x Gazelle de la Pomme