Kempische Regionale kent nieuwe Interclub springkampioenen

Kempische Regionale kent nieuwe Interclub springkampioenen

Op zondag 9 oktober werd in het Woutershof te Kuringen het Interclubkampioenschap van de Kempische Regionale verreden. Uiteindelijk was het team Sint-Blasius Jesseren 1, bestaande uit Ellen Geuten, Jean-Andre Souvereyns, Janke Beunkens en Lars Demeersman, dat met de overwinning aan de haal ging. Het team liet over de gehele competitie alle balken onaangeroerd, en met een bijbehorende gezamenlijke snelste tijd van 107.87 seconden kroonden zij zich tot KR interclubkampioenen.

Maar liefst 45 teams namen het tegen elkaar op in dit interclubkampioenschap. De beste twintig deelnemende teams uit de eerste ronde, mochten zich opnieuw aan elkaar meten in de tweede ronde. Na deze twee basisrondes stonden zes teams gezamenlijk aan de leiding met een foutloos teamresultaat, wat maakte dat de prijzen werden uitgedeeld in de barrage.

Daar was het team Sint-Blasius Jesseren 1 dat de snelste tijd wist neer te zetten, met alweer een gezamenlijke clean sheet. Ellen Geuten met Lou Lou JT, Jean-Andre Souvereyns op Ona J Z, Janke Beunkens in het zadel van Bao De La Sure, en Lars Demeersman op de rug van Helena D Hyrencourt kroonden zich met deze prestatie tot de nieuwe KR interclubkampioenen!

Op een verdienstelijke tweede plaats volgde team Sint-Joris Alken 2, dat met een eveneens foutloos teamresultaat slechts anderhalve seconde tekort kwamen voor de overwinning. Het zilver werd zo in ontvangst genomen door Marie Cremers op Karanka, Jolien Vanaenrode met Cerona Z, Dorien Theybers op de rug van Comet 257, en Joris Geenen met onder het zadel Calinka HP Z.

Team Wouterhof Kuringen 5 vertegenwoordigde de thuiseer door eveneens naar een podiumplaats te springen. Kaat Pulinx in het zadel van Missy Wh, Kaat Pluymers op Gentle van de Berkenen Z, Emmaly Panis met Picco Bello v/h Panishof, en Seppe Wouters op de rug van Papillote gingen met een foutloos teamresultaat in een tijd van 112.73 seconden met brons naar huis.

De volledige uitslag van het Interclubkampioenschap kan u hier terugvinden.