Gregory Wathelet: "Hier wachten de Belgen al 44 jaar op"

Gregory Wathelet: "Hier wachten de Belgen al 44 jaar op"

De Belgen zijn er in Tokio zonet in geslaagd om de bronzen medaille mee naar huis te nemen. Een historische prestatie: het was immers al 44 jaar geleden dat ons land, wat toch één van de paardensportlanden bij uitstek is, een medaille in de wacht kon slepen. Gregory Wathelet reageerde: "Ik denk dat deze medaille het werk is van het volledige Belgische team. Niet enkel van mij, Jerome en Pieter". 

"Vandaag kregen we weer een heel moeilijk parcours van hoog niveau voorgeschoteld. Ook de warmte speelde parten: ze was vandaag heel vochtig wat toch een weerslag had op verschillende combinaties. Ik wist dat ik een goede prestatie moest neerzetten aangezien we al één springfout achter onze naam hadden staan. Normaal kan ik daar goed mee omgaan maar vandaag tikte ik dan toch twee balken uit de lepels. Ik was dan ook wel wat teleurgesteld toen ik naar buiten kwam maar uiteindelijk is het toch nog goed gekomen. Wat er bij Penelope gebeurde, kan natuurlijk niemand voorspellen maar het toont nog eens aan dat in onze sport eigenlijk alles kan gebeuren totdat de laatste combinatie over de meet is".

"Deze medaille is trouwens een verdienste van het volledige Belgische team. We konden ons plaatsen via het EK waar ook bijvoorbeeld Jos Verlooy bij was. Niels, die vandaag niet aan de start kwam, heeft ons geholpen hoewel dat voor hem erg moeilijk geweest moest zijn. Ook de federatie, het team, de grooms, kortom: de volledige Belgische paardensport. Dit is een medaille van ons allemaal", besluit hij.


Bron: Sporza

Foto: Libby Law