Belgen knap Olympisch BRONS!! Peder Fredricson gaat ALL IN voor Zweeds goud

Belgen knap Olympisch BRONS!! Peder Fredricson gaat ALL IN voor Zweeds goud

Vandaag waren alle ogen gericht op de finale teamcompetitie. Nadat de individuele Olympische medailles waren uitgedeeld werd via de nieuwe format de teamcompetitie verreden. De beste 10 teams kwamen aan de start.

Nadat de eerste twee combinaties per land gereden hadden werd er 20 minuten pauze gehouden om de finale startvolgorde te bepalen. Net voor die pauze wist enkel Frankrijk foutloos op kop te staan. België, USA en Zweden stonden met één springfout op een gedeelde tweede plaats. Marc Houtzager en Harrie Smolders beperkten de schade tot 9 punten, goed voor een vijfde plaats voor de start van de laatste ronde.

Voor België kwam Pieter Devos met Claire Z (Clearway) als eerste  aan de start. Het paar sprong een fout op de oxer voor hij de laatste lijn inging. Jérome Guery volgde met Quel Homme de Hus (Quidam de Revel), en wist zijn behendigheid volop te benutten wat resulteerde in een foutloze omloop.

Laatste Belg aan de start was Gregory Wathelet met zijn Nevados S (Calvados Z).  Het paar startte rustig maar beheerst het parcours. Twee springfouten zorgden ervoor dat de medaille-hoop vervloog met een totaal van 12 punten.

Amerikaans springruiter McLain Ward was de laatste aan de start met Contagious voor zijn team. McLain beperkte de schade tot één springfout. Met een totaal van 8 punten was team USA zo zeker van een medaille. Peder Fredricson en All-In sprongen de laatste balk uit de lepels waardoor Zweden met 8 punten op een eerste plaats kwam met Amerika.

Laatste amazone aan de start, Pénélope Leprévost kreeg een weigering op de dubbel combinatie en dit leverde een eliminatie. Dit leverde België de bronzen medaille.

McLain Ward kwam als laatste voor Amerika aan de start met Contagious. McLain zette een onverslaanbare tijd met een finish in 39,92 seconden. Dit zette de druk volledig op Peder Fredricson met All-In, het paar moest onder de 40 seconden blijven. Het paar startte snel en greep alle kansen. En het paar deed het meer dan verdiend.


Live uitslagen
Alle info