Commissie Moderne Vijfkamp herziet het springen en neemt maatregelen

Commissie Moderne Vijfkamp herziet het springen en neemt maatregelen

De Union Internationale de Pentathlon Moderne (UIPM) heeft zich de afgelopen tijd ingezet om het paardenwelzijn tijdens de Moderne Vijfkamp te bevorderen. Dat meldt Horse Sport. Hierdoor willen ze veilige sport voor alle deelnemers creëren. De maatregelen worden genomen aan de hand van de commotie die ontstond na de beelden van Saint Boy op de Olympische Spelen in Tokio.

De komende tijd gaat er een werkgroep aan de slag met een evaluatie van de Olympische Spelen in Tokio. Daarbij zoeken ze naar manieren om situaties als die met Saint Boy in de toekomst te voorkomen. Daarnaast onderzoekt de werkgroep ook of er extra aanpassingen in de reglementen gedaan moeten worden.

Voorzitter van de werkgroep, dr. Klaus Schormann geeft aan dat paardrijden een belangrijk element van de Moderne Vijfkamp blijft. “Dit is volgens de visie van Baron Pierre de Coubertin. De UIPM heeft de Moderne Vijfkamp al vaker op innovatieve manieren aangepast. Dit deden we aan de hand van feedback van zowel betrokkenen als mensen van buitenaf. Namens de rest van het bestuur kijk ik uit naar de samenwerking met verschillende partijen. Zo kunnen we de juiste maatregelen nemen om een veilige toekomst van het paardrijden in de Moderne Vijfkamp te waarborgen.”

bron: Horse Sport