Z-winst voor Youri Vandamme en eigen fokproduct Molly van 't Poezelhof

Z-winst voor Youri Vandamme en eigen fokproduct Molly van 't Poezelhof

Vincent Martens in Tielt stelde afgelopen weekend zijn deuren open voor de West-Vlaamse LRV ruiters, die verzamelden voor de indoorwedstrijd van LRV Westkapelle. Een uitdagende rubriek van de klasse Z leverde Youri Vandamme als winnaar op. 

Slechts vier combinaties slaagden in het 1.30m hoge parcours erin om de tweede fase te bereiken. Youri Vandamme (Lo Reninge) hield in het zadel van zijn zelf gefokte Molly van 't Poezelhof (Iceberg ST) de balken in de lepels en klokte af met de snelste tijd, zijnde 31,72s. De enige andere dubbel foutloze combinatie kwam uit Pittem. Yana Coppillie stuurde Petit Filou van de Nachtegaele (Chacco Me Biolley) foutloos rond en naar de tweede plaats. Aurelie Deloof (Sijsele) had op haar Ito (Marius Claudius) een snellere tijd dan Vandamme maar in de laatste lijn ging een balk het zand in wat hen op drie liet eindigen. Ruben Lannoo (Pittem) had op Javeline (Cooper van de Heffinck) een veelbelovende ronde maar vergiste zich van hindernis in de tweede fase, waardoor het paar vierde werd. Jolien Demeyer (Wingene) en Qrazy van 't Landouwehof (Windows vh Costersveld) werden met slechts een tijdsfout uit de barrage gehouden. 

De klasse Midden had goud voor Ann- Florence Noppe. De amazone uit Ardooie rekende op Rector van de Plaetse Molen (Untouchable). Kristof Vervaecke (Anzegem) en Limosa van het Kritrahof (For Passion d'Ive Z) hun nulscore bezorgde hen de tweede plaats. De derde en tevens laatste dubbel foutloze combinatie was Vital Gheeraert uit Lo Reninge met Royaldine vh Ooievaarshof (Stakkato Gold), een merrie uit eigen fokkerij van de familie. 

Sofie Boone (Middelkerke) was op haar beurt de snelste in de klasse Licht met Milli Vanilli (Gaspahr). Michiel Van Den Heuvel (Ardooie) plaatste zich met Nouvelle M (Ugano Sitte) op twee voor Tijs Vanhevel (Veldegem-Ruddervoorde) en Selza Vdf (Bamako de Muze). 

Resultaten