Thomas De Cock en Lanson-R heer en meester op Benefietwedstrijd LRV Oost-Vlaanderen

Thomas De Cock en Lanson-R heer en meester op Benefietwedstrijd LRV Oost-Vlaanderen

Afgelopen weekend organiseerde de LRV van Oost-Vlaanderen een benefietwedstrijd voor VZW Peacock, een initiatief ingericht voor kankerpatiënten. In de klasse Zwaar zegevierde wederom Thomas De Cock met Lanson-R.

Acht combinaties schopten het in de 1.30m hoge rubriek tot in de barrage, waar nog eens zes van hen het een dubbel foutloze deelname maakten. De Cock (Eksaarde Doorslaar) zorgde op de Echo van t Spieveld nakomeling voor een flitsende barrage en finishte met 30,85s op de klok. Clubgenoot Arthur Vermeulen zat die tijd achterna maar kwam met een tijd van 33,47s voor High Wind van Tschrijberg (Dulf van den Bisschop) op twee. Jonas Berkers (Zele) werd op Quonka vd Bisschop (Diamant de Semilly) derde met 34,74s op hun chrono. Op vier volgde nog een Berkers, daar stond Dorien met Argos van Hof Ter Naillen (Querlybet Hero) voor Stefaan De Smet (Bassevelde) en Quirani van de Maltahoeve (El Torreo de Muze). 

De Cock greep ervoor nipt naast de overwinning in de klasse Midden, waar hij tweede werd op Jolie van 't Hof Te Ruyte (Toulon). Enkel Ken Sneyers, wederom een combinatie uit Eksaarde Doorslaar, was sneller. Hij stuurde Adelio (Adagio de Talma) naar één. Dorli De Brauwer (Bassevelde) rondde de top drie af op Pila van het Verloren Goed (Nabab de Reve). 

De klasse Licht werd gedomineerd door Griet Geysen. De amazone uit Lochristi werd eerste op Honolulu Ijzeren Lindenhof (Cicero Z) maar werd ook tweede met Hanky Panky Ijzeren Lindenhof (Balthazar van de Roshoeve). Sneyers greep hier het brons in het zadel van Cilimba Z (Qulimbo). 

Resultaten