Stijn Craessaerts is de nieuwe LRV Nationaal Kampioen in de klasse Zwaar

Stijn Craessaerts is de nieuwe LRV Nationaal Kampioen in de klasse Zwaar
Het Nationaal LRV Ruitertornooi 2023 in het Woutershof werd afgesloten met tegelijkertijd de barrage van de klasse Zwaar in de ene piste en de barrage voor de klasse Licht Reeks 2 in de andere. Stijn Craessaerts kreeg het lint omgehangen in de 1.30m-rubriek terwijl Phaedra Polfliet won over 1.10m. 

Craessaerts (Moorsel Tervuren) had na twee foutloze omlopen met zijn eigen gefokte Phantom van het Dorpelhof (Emerald van 't Ruytershof) nog slechts één doel voor ogen: Het lint mee naar huis nemen. In de barrage was het duo opnieuw op geen fout te betrappen en met een tijd van 38,92s waren ze goed voor de winst! Ann-Sophie Noppe (Ardooie) verdedigde de West-Vlaamse eer door tweede worden op de rug van Naline van 't Zorgvliet (Thunder vd Zuuthoeve). Met de door Andre Braeckevelt gefokte merrie finishte Noppe in 41,29s. Sus Dirickx (Lummen) vulde de derde plaats in met Babouche van 't Coseveld Z (Bamako de Muze). 

Uit dezelfde rijvereniging zagen we Monique Becker op vier met Laville Topfok (Lavillon). De top vijf werd besloten door Lisse Bosch (Lichtaart) en Parinoor vh Eegdeken (Douglas). Kampioen van de klasse Midden, Yoren Maes werd hier nog eens zevende met M' Orange M (Emerald van 't Ruytershof). 

Resultaten


Phaedra Polfliet snelt naar de zege in klasse L110 Reeks 2

De tweede reeks van de klasse Licht kwam op naam Phaedra Polfliet (Moerbeke Waas). Op Sjefke van d'Abelendreef (Bamako de Muze) snelde de amazone foutloos naar de eindstreep in 37,81s. Met die tijd verwees de amazone Luca Moens (Opwijk), die met Empire Kelanjo D Z (Elvis ter Putte) finishte in 38,77s, naar twee. Het brons kwam op naam van Arne Costermans (Bekkevoort) en Sissi van 't Elzenhout (Echo van het Neerenbosch). 

Voor Rozelien De Beck (Leest) en Rapsody vd Withoeve (Udarco van Overis) werd een foutloze rit genoteerd die beloond werd met de vierde plaats. Op vijf zagen we Jordy Smets (Schoonbroek) met Koko van de Nethe Z gevolgd door Chloë Maegh (Oedelem Beernem) die op PS I Love You Ter Schellebeek (Canatano) als laatste foutloos bleef in de barrage.

Resultaten