Jonas Van Dijck op magistrale wijze gekroond tot Nationaal Kampioen kasse Zwaar

Jonas Van Dijck op magistrale wijze gekroond tot Nationaal Kampioen kasse Zwaar

Jonas Van Dijck (LRV Broechem) gaat vanaf maandag 4 maart als Nationaal Indoorkampioen van de klasse Z130 (Zwaar) door het (dagdagelijkse) leven. De bijzonder getalenteerde ruiter won als laatste in een barrage met tien met zijn Orage d’Eté v/d Barthoeve (v. Thunder van de Zuuthoeve), gefokt bij Sofie Van Dijck in Kessel. Jonas Van Dijck was in de LRV-ponywerking al bijzonder succesvol. Hij trekt die lijn gewoon door in de hoogste LRV-klasse. 

Een 10 koppige barrage was wat er de toeschouwers in Oud-Heverlee te wachten stond. Toon Lommelen mocht de aftrap geven van deze spannende strijd voor de titel van Nationaal Kampioen binnen de klasse Zwaar. De ruiter van Mol Achterbos kwam aan de start met de Thunder vd Zuuthoeve-nakomeling Nobrigado. Iets te veel binnenkant op de voorlaatste hindernis liet hen eindigen met vier strafpunten in een tijd van 39,83s. 

Thomas De Cock (Eksaarde Doorslaar) liet als eerste alle balken in de lepels liggen aan boord van Lanson-R (Echo van 't Spieveld). Het duo zette de te kloppen tijd op een snelle 33,64s. Het publiek schreeuwde meteen daarna Pieter Vanhoof (Mol Achterbos) en Riba HS (Jenson van't Meulenhof) naar een foutloze finish. Met 35,52s kwamen zij voorlopig op twee. 

Met het oog op een foutloze ronde nam Stijn Craessaerts (Moorsel Tervuren) geen onnodige risico's op Phantom van het Dorpelhof (Emerald van 't Ruytershof). Zijn tactiek beloonde met een nulronde in een tijd van 34,26s. Als laatste aan de start kon Jonas Van Dijck (Broechem) nog alles omgooien, met nog maar drie foutloze combinaties. Op Orage d'Ete v/d Barthoeve (Thunder vd Zuuthoeve) stevende hij af de finish. Foutloos, en razendsnel! Het duo nam de overwinning nog af van de Oost-Vlaamse Thomas De Cock.

Even stond LRV Oost-Vlaanderen bijna op zijn kop. Toen Thomas De Cock aan de leiding kwam met Lanson-R (v. Echo van t Spieveld) van fokker Jan Ruijgers uit Lochristi. Thomas moest tevreden zijn met zilver maar kan terugkijken op een knap kampioenschap. Hetzelfde geldt voor de mentaal sterke nationale outdoorkampioen Stijn Crassaerts (lRV Moorsel Tervuren) die met zijn zelfgefokte Phantom van het Dorpelhof (v. Emerald van ‘t Ruytershof) naar een al even knappe bronzen medaille reed. Een bevestiging van wat hij eerder op het Nationaal Ruitertornooi al liet zien. 

Resultaten


Bron: Equnews, LRV (herwerkt)