Griet Geysen kroont zich Nationaal Kampioene klasse Licht

Griet Geysen kroont zich Nationaal Kampioene klasse Licht

De klasse Licht was de eerste rubriek die in de barrage mocht strijden om de titel van Nationaal Indoor Kampioen bij de LRV. 21 combinaties slaagden er na de twee omlopen in foutloos te blijven en dus in die laatste fase nog een laatste keer alles te mogen geven. 

Kato De Meyst (Moerzeke) kwam als eerste aan de start op Fuchsia V/D Donkhoeve. Met de merrie van Malito de Reves zorgde zij meteen voor een sterke prestatie en bleef foutloos in 35,63s. Als derde aan de start bleef ook Stephanie Coomans (Sint Joris Winge) foutloos met Storm van de Lange-Lo (Le Blue Diamond van't Ruytershof). Ann-Florence Noppe (Ardooie) en Espresso DV Z (Elvis ter Putte) zetten zich tussentijds op de tweede plaats. Jan Van Hove (Sint Lenaarts), vorig jaar nog tweede op het Nationaal Kampioenschap, nam op Mira GG (I Am Codex) overal de binnenbocht wat hem een snelle tijd van 34,62s opleverde en voorlopig de leiding overnam. Het was echter niet van lange duur want meteen erna was er alweer een nieuwe leider. Wannes Notelé (Geel Ten Aard), broer van winnares van vorig jaar, Roos Notelé, stuurde Smartie van't Rebelshof (Ermitage Kalone) in 34,16s foutloos naar de finish.

Kort nadat de helft aan de start was gekomen volgde opnieuw foutloze rit, komende van Jelle Kumps (Assent) en Sure Gold VHP Z (Solid Gold Z). Met enige moeite verzekerde ook Claire Van Biesen (Opwijk) een vlekkeloze omloop met Rosemary v/h Lilleveld (Diamant de Semilly). Griet Geysen (Lochristi) ging onder sterke aanmoediging van het publiek haar ronde met Hanky Panky Ijzeren Lindenhof (Balthazar van de Roshoeve) tegemoet. De nodige snelheid en korte wendingen zorgden voor een tijd van 31,80s, bijna 2,5 seconden sneller dus hadden we een nieuwe leider. 

Resultaten