Vooruitblik naar de Wereldbeker voltige met Lauren Vanlerberghe en Tessy Maertens

Vooruitblik naar de Wereldbeker voltige met Lauren Vanlerberghe en Tessy Maertens
Voltige, de nieuwe discipline op Jumping Mechelen, is één van de hoogtepunten van de openingsdag, zaterdag 26 december. Twee Belgische meisjes nemen deel aan de World Cup. Voor hen wordt het een unieke belevenis waar ze nu al naar uitkijken. Jumping Mechelen blikt met de twee Belgische deelneemsters vooruit naar deze Wereldbeker.

Lauren Vanlerberghe

° 28 / 12 / 1996

woonplaats : Roeselare

- Wanneer ben je begonnen met voltige en waarom?

Op 11 jarige leeftijd, ik deed vanaf mijn 5 jaar competitie turnen en acro gymnastiek en wou dit combineren met paardrijden maar mijn ouders vonden dit te druk, na het zien van de show appasionata zag ik voltige en wist ik " dat is het wat ik wil doen", turnen op een paard en na wat zoeken was er een club bij ons in de buurt, voltigeclub Hooglede. Ik turn nu nog altijd 2 uren in de week.

- Heb je ook paardgereden - nu nog ?

Ja heb eerst 2 jaar recreatief gereden en ben dan overgestapt naar voltige, nu rij ik mijn paard nog altijd dressuurmatig als training

- Hoeveel train je en hoe ?

Ik train de maandag voltige op paard, de woensdag turn en team training, de donderdag voltige op paard, de vrijdag rijden, zaterdag teamtraining op paard

- Wat betekent het om in Mechelen deel te nemen?

Ik vind het een grote eer dat ik mag starten in Mechelen op de eerst World cup in België, tot vorig jaar startte ik internationaal bij de junioren en dit jaar voor het eerst bij de senioren in de hoogste klasse 3*, vandaar super dat ik hier mag deelnemen.

- Geeft het meer stress omdat het een thuiswedstrijd is ? voor veel publiek ?

Internationale wedstrijden geven mij meer stress als nationale maar ik kan beter presteren met wat stress, vind het altijd leuk als er veel publiek is.

- Wat denken je in Mechelen te kunnen presteren - wat is jouw ambitie ?

Ambitie is om mijn oefeningen en kur goed uit te voeren en geen fouten te maken resultaten zien we dan wel.

 

Tessy Maertens

° 05 / 11 / 1993

woonplaats : Arendonk

- Wanneer ben je begonnen met voltige en waarom?

Ik ben in 2002 begonnen met voltige. Ik heb eerst heel lang ponygereden en na heel wat zotte toeren met de pony’s heb ik besloten om de overstap te maken naar voltige.

Bij deze discipline was er veel meer variatie en meer uitdagingen. Ook de combinatie turnen en paardrijden sprak me enorm aan en het is ook een sport met een heel sterke teamgeest.

- Heb je ook paardgereden - nu nog ?

Ik ben vroeger begonnen met ponyrijden bij de lrv. Dit heb ik gedaan tot ik er te oud voor werd. Daarna heb ik besloten om recreatief verder te gaan met het rijden van de voltigepaarden om deze goed in conditie te houden.

- Wat betekent het om in Mechelen deel te nemen?

Het is natuurlijk een enorme eer om te mogen deelnemen in Mechelen! We zijn reeds verschillende jaren optredens gaan geven op Jumping Mechelen, maar dit is toch van een heel ander kaliber.

We zijn de eerste Belgen die deelnemen aan een worldcup en het is dan ook een heel speciale ervaring waar we weer super veel van kunnen leren!

Daarbovenop is het ook een heel goede kans om de voltige verder te promoten in België.

- Geeft het meer stress omdat het een thuiswedstrijd is? Voor veel publiek?

Het geeft toch wel meer stress nu, onder andere omdat het voor veel publiek is en ook Belgisch publiek. Ook zitten we nu tussen de top van de wereld en dat brengt toch iets hogere verwachtingen met zich mee.

- Wat denken je in Mechelen te kunnen presteren - wat is jouw ambitie?

Aangezien we hier met de beste voltigeurs van de wereld zitten denk ik niet dat ik mezelf ga meten aan de hand van hun prestaties.

Voor mij is het al een supertoffe ervaring om gewoon te mogen meedoen en mijn doel is om gewoon voor mezelf een mooie kur te laten zien en er plezier aan te beleven.