Thibeau Spits wint voor Niels Bruynseels in CSI5* Mechelen

Thibeau Spits wint voor Niels Bruynseels in CSI5* Mechelen

Terwijl iedereen in spanning aftelt naar de Wereldbeker die later vanmiddag gereden zal worden, kwamen de CSI5* ruiters deze ochtend al in actie. Ze sprongen de 'Prijs Stephex', een 1m45 rubriek die met aparte barrage verreden werd. Maar liefst zeventien combinaties sprongen een foutloze eerste ronde. Een barrage met zeventien combinaties moest dus over de winnaar beslissen. 

De eerste foutloze barrage kwam van Gilles Thomas. Met Calleryama (v. Casall) onder het zadel, klokte hij af in 29,90 seconden. Dit zou hem uiteindelijk een derde plaats opleveren. De winst ging naar Thibeau Spits. Hij reed Bellissimo Z(v. Bamako de Muze) naar de finish in 29,34 seconden. De tweede plaats was voor de winnaar van gisteren, Niels Bruynseels. Hij reed Kopernic van Orti (v. Diamant de Semilly) naar de finish in 29,85 seconden en liet hierbij alle balken in de lepels. Christian Ahlmann en Zampano Z (v. Zandor Z) eindigden op de vierde plaats. Zij sprongen een foutloze barrage en klokten af in 30,53 seconden. 

Jessica Springsteen, die vandaag ook jarig is, volgde op de vijfde plaats. Ze rekende op Tiger Lily (v. Balou du Rouet) om in 31,36 seconden naar de finish te springen. 

Klik hier voor de resultaten