Reacties na de Wereldbeker dressuur

Reacties na de Wereldbeker dressuur

In Mechelen werd zaterdagmiddag de Wereldbeker dressuur gereden. De winst ging naar Emmelie Scholte. De volledige top drie zette in Mechelen een nieuw persoonlijk record neer.

Scholtens was alvast heel blij na afloop: "Ik was al heel tevreden van mijn Grand Prix maar ik voelde dat het nog beter kon. Ik heb dan in de warm-up meer op ontspanning gefocust en dat bleek goed te werken. Ik ben zelf met meer vertrouwen aan mijn Freestyle begonnen mijn paard voelde dit ook waardoor hij zelf meer ontspannen was. Desperado is een heerlijk paard, hij kan echt alles goed en dat is heel belangrijk voor een dressuurpaard. Hij wordt ook in de fokkerij gebruikt, maar hij is eigenlijk een heel atypische hengst. Hij is heel rustig en vriendelijk naar andere paarden terug. Of ik naar de Olympische Spelen ga? Dat weet ik nog niet. De finale van de Wereldbeker in Las Vegas en de Olympische Spelen van Tokio liggen relatief kort bij elkaar en ik zou liever de finale van de Wereldbeker rijden". 

Maria Caetano eindigde op de tweede plaats met Coroado. Zij kon vorig jaar het publiek van Mechelen al charmeren met haar atypische hengst. Caetano zei dan ook na afloop dat ze graag naar Mechelen komt: "Ja, ik kom heel graag naar Mechelen. Het is een hele leuk piste om te rijden maar het publiek van Mechelen is echt ongelooflijk. Je kan echt zien dat de toeschouwers effectief dressuurkenners zijn en dat ze met je meeleven. Ze zien het ook als er een foutje in je proef schuilt en dat heeft je net die extra motivatie om er helemaal voor de gaan. Je voelt ook dat de paarden voelen dat het publiek als een blok achter hen staat waardoor ook zij de wil krijgen om extra goed te presteren". 

De verrassing van Mechelen was Juan Matute Guimon. Hij was voor de eerste keer in Mechelen en reed met Quantico naar de derde plaats. Hij was na afloop dan ook erg tevreden: "Ik ben echt heel blij dat ik boven de 80% scoorde. Ik voel in de warm-up al dat mijn paard heel relaxed was en dat het goed zou komen. Mijn grootste doel voor 2020? De Olympische Spelen! Ik heb het geluk dat ik twee Grand Prix paarden heb dus ik zou er eentje kunnen meenemen naar de finale van de Wereldbeker en ééntje naar de Spelen. Als ik mij kan kwalificeren, uiteraard, ..."