Thibeau Spits springt op podium in Mechelen's eerste 5* rubriek van de dag

Thibeau Spits springt op podium in Mechelen's eerste 5* rubriek van de dag

De eerste 5* rubriek van de dag in Mechelen zag meteen een hoop Belgen schitteren met een foutloos resultaat, wat enkele knappe klasseringen opleverden. De sterkste van al was plaatselijk geweld Thibeau Spits, die in het zadel van Juragold Bormes (Contact van de Heffinck) voor een bronzen medaille zorgde!

Meer dan de helft van het sterke deelnemersveld wist een foutloos resultaat neer te zetten in deze eerste 5* proef van de dag, maar enkel de Italiaan Emanuele Gaudiano slaagde er ook in dit in sneller dan 60 seconden te doen. In het zadel van Chaccobeto (Chacco-Blue) veroverde hij zo al voor een tweede maal goud deze week. De Zwitser Pius Schwizer had 60.67 seconden nodig om hetzelfde te doen op de rug van Ellie de Chasnay (l'Arc de Triomphe Bois Margot), wat hem het zilver opleverde. Voor eigen publiek sprong ook onze landgenoot Thibeau Spits naar een glansrijke medaille, door de 13-jarige BWP ruin Juragold Bormes in 61.32 seconden naar brons te loodsen.

Net buiten het podium sprong Thomas Ryan voor Ierland op de BWP hengst Karmel van de Watering (Diamant de Semilly) naar de vierde plaats, op veertig honderdsten voorsprong van de Pool Przemyslaw Konopacki (van Helsing).

Daarnaast waren er nog prijzen voor Jérôme Guery en Come Away Flamingo Z (Cardento), Jos Verlooy met Varoune (Verdi TN), en Jeroen Appelen in het zadel van Moningo-D van't Heyveld (Thunder van de Zuuthoeve).

Vind de volledige uitslag HIER.

Foto: © Houou Tomita for Equnews