Danny van Es en Zico V snellen naar winst in Epplejeck Cup

Danny van Es en Zico V snellen naar winst in Epplejeck Cup

De New Year Arena is vandaag opnieuw volledig ter beschikking van de jumping ruiters. Kort na de middag vond de Epplejeck Cup er plaats. In deze rubriek over 1.05m gaf Danny van Es de concurrentie lik op stuk en liet iedereen achter hem op Zico V.

Een handvol ruiters kon doorstoten richting de barrage met als doel de snelste foutloze ronde te kunnen rijden. Met de chrono op 30,05 en alle balken nog in de lepels had Danny van Es de lat hoog gelegd voor zijn concurrentie. Zijn ronde op Zico V werd niet meer verbeterd en het duo was zo de ongenaakbare winnaar. Met net geen twee seconden meer op de klok finishte Caroline Peeters in het zadel van Halasc de La Ferme Blanche (v. Nabab de Reve) en werd zo tweede. De top drie was volledig met Zoe Devriendt en Et Voila van de Ringhoeve (v. Elvis ter Putte) die brons grepen. 

Dat het podium uit vliegensvlugge combinaties bestond bewijst het tijdsverschil met de andere combinaties. Net buiten de top drie strandde Leen van Thielen op vier met Falouche (v. Apollo van het Lindebos) terwijl Joke van Inderdael naar vijf reed op Dagano van den Achterste Dries (v. Nagano). 

Volledige uitslag