Net niet voor Thibault Philippaerts en Obama de La Liniere in Troosting van Mechelen

Net niet voor Thibault Philippaerts en Obama de La Liniere in Troosting van Mechelen

De CSI5* competitie had op zaterdagochtend zijn Troosting ingepland. Over een hoogte van 1.45m vochten zestien combinaties het uit in de barrage. Een sterke delegatie aan Belgen kon het terrein knap verdedigen en maakten het spannend tot op het einde. Thibault Philippaerts had als laatste aan de start het lot in handen maar finishte net niet op één. 

Julien Epaillard zoegde met Hoover (Clinton), een elfjarige KWPN ruin, voor de eerste foutloze barrage. De tweede nulronde kwam van onze eerste landgenote in de barrage, Gudrun Patteet. Op Sea Coast Chica v.V. Z (Comme il Faut) finishte Patteet een grote twee seconden na Epaillard. Heel wat combinaties werden in de fout gelokt door het uitdagende parcours. Willem Greve kon de valstrik vermijden op Minute Man, een negenjarige hengst van Vigo d'Arsouilles en finishte als derde combinatie foutloos. 

Jules van Hoydonck heeft ongetwijfeld het weekend van zijn leven! De 21-jarige ruiter besluit zijn eerste 5* week ooit met een dubbele nulscore in de CSI5* 1.45m Troosting. In het zadel van Oryzon van het Schaeck, een negenjarige Zirocco Blue-merie, liet hij het hout onaangeroerd. Kevin Jochems voegde zich ook bij de club van foutloze combinaties met Camilla van de Helle (Crumble). 

Olivier Philippaerts kwam vastberaden de ring ingereden met Precious Dwerse Hagen (Cornet Obolensky) en zette zich met enkele honderdsten verschil voor van Hoydonck. Thibault Philippaerts was de laatste aan de start met Obama de La Liniere. Na een sterke week voor het duo, met onder andere winst in de Sires of The World voor de nakomeling van Marius Claudius besloten ze met zilver.

Resultaten