Manon Claeys krijgt award 'Sportprestatie van het Jaar'

Manon Claeys krijgt award 'Sportprestatie van het Jaar'

Naar jaarlijkse gewoonte lauwert Paardensport Vlaanderen mensen die zich uitzonderlijk hebben ingezet binnen de paardensport. In de categorie ‘Sportprestatie’ wordt gekeken welke ruiter of amazone de mooiste sportieve resultaten heeft behaald in het afgelopen jaar. Dit jaar gaat de award naar para-dressuuramazone Manon Claeys. 

De immers goedlachse Manon behaalde dit jaar twee maal een bronzen medaille op het EK Para-dressuur in Riesenbeck. Ze nam deel aan het kampioenschap met haar jonge, zelfopgeleide paard Katharina Sollenburg, ook wel bekend als Koekie. 

Manon is al enkele jaren een vaste waarde in het paradressuurteam. Sinds 2017 is ze onafgebroken geselecteerd voor de kampioenschappen. In 2017 en 2019 behaalde ze medailles op de EK’s in respectievelijk Göteborg en Rotterdam. In 2021 behaalde ze bronzen medailles op de Paralympische Spelen in Tokyo, met haar trouwe partner San Dior. 

Tijdens het voorbije seizoen behaalde ze niet enkel fantastische resultaten op het EK, ze behaalde met Koekie ook overwinningen op de CPEDI3* in Stadl Paura, 2e plaatsen op de internationale wedstrijden in Deauville en Doha en nog meerdere ereplaatsen. 

Naast haar prachtige resultaten is Manon gewoon een echte doorzetter, een ambitieuze amazone en een inspirerende persoonlijkheid. Een meer dan verdiende Sportprestatie 2023 dus!



Bron: Persbericht