Bruynseels wint op magistrale wijze Grand Prix van Mechelen

Bruynseels wint op magistrale wijze Grand Prix van Mechelen

In Mechelen stond zonet hét hoogtepunt van de dag op het programma: de CSI5* Grand Prix. 41 combinaties kwamen aan de start van deze rubriek die met aparte barrage gereden werd. 14 combinaties konden zich plaatsen voor de barrage. 

Sprunger was de eerste amazone die de ring in moest. Ze sprong meteen een foutloze omloop met King Edward (v. Edward 28), een 9-jarige BWP ruin. Dit duo klokte af in 37,92 seconden. King Edward liep vroeger op regionaal niveau met Ines De Vos. Op dat moment kon ze enkel afwachten en hopen dat de andere ruiters minder snel zouden rijden en fouten zouden maken. De Brit James Wilson deed het effectief sneller met Imagine de Muze (v. Nabab de Reve). Hij sprong een foutloze rond in 35,84 seconden. Jessica Springsteen, die gisteren ook al de hoofdrubriek van Mechelen op haar naam kon schrijven, was als eens van de volgende ruiters aan zet. Zij deed haar prestatie van gisteren graag nog eens over mer Volage du Val Henry (v. Quidam de Revel) en finishte in 35,12 seconden waarmee ze de leiding van James Wilson overnam. 

Olivier Philippaerts was de eerste Belg die aan de start kwam. Hij reed wel een foutloze ronde met H&M Extra (v. Berlin) maar zijn tijd van 36,41 seconden bleek niet genoeg om Springsteen van de troon te stoten. Wat Olivier niet lukte, deed Niels Bruynseels wel. Met Delux van T&L (v. Toulon) onder het zadel, sprong hij een foutloze omloop in 34,66 seconden en kon hiermee de tijd van Springsteen nog scherper stellen. Dit bleek uiteindelijk voldoende voor de eindoverwinning. Bruynseels haalde zo op sensationale wjize de Grand Prix van Mechelen binnen. Julien Epaillard moest als laatste van start. Hij deed met Toupie de la Roque (v. Kannan) nog alles in zijn macht om de overwinning in de wacht te slepen maar uiteindelijk bleek zijn tijd van 34,71 seconden net niet genoeg om de overwinning in de wacht te slepen. Hij moest hierdoor vrede nemen met de tweede plaats. Jessica Springsteen volgde op dire, James Wilson op vier. Olivier Philippaerts volgde op de vijfde plaats.

Het is trouwens al de tweede keer in drie jaar tijd dat Bruynseels deze rubriek op zijn naam weet te schrijven. 


Klik hier voor de resultaten