Hengstencompetitie Opglabbeek barst van talent met 52 4-jarige en 68 5-jarige foutloze hengsten!

Hengstencompetitie Opglabbeek barst van talent met 52 4-jarige en 68 5-jarige foutloze hengsten!
In het Sentower Park stond op zaterdag de tweede manche van de Belgian Stallion Competition op de planning. De 4-jarigen gaven de aftrap en legden meteen de lat van het niveau hoog. Geen probleem zo bleek voor de 5-jarigen om die lijn door te trekken. Gemiddeld bijna 80% van de aan de start gekomen hengsten liepen tot nu toe foutloos!

68 hengsten werden gezadeld voor hun competitie waarvan maar liefst 52 van hen foutloos kon afwerken. Onder andere Pieter Kenis hield twee hengsten foutloos net als Jordy Oostvogels. Maar ook Jorik Vervoort begeleidde er maar liefst drie foutloos naar de finish. 

De Leandro VG-nakomeling Ubaldo van't Merelsnest, in eigendom van ruiter Mathieu Bourdeaud'hui zelf samen met Bram Jonckheere en Krismar Stables liet het hout ook onaangeroerd.

Resultaten

68 foutloze 5-jarigen

Ook de 5-jarige paarden bleven keurig van het hout af. Wim Vinckx kon bij de 4-jarigen al foutloos blijven en verhoogde zijn succes met maar liefst nog eens vier 5-jarige hengsten foutloos af te leveren! Neal Vanderwegen had op zijn beurt ook vier foutloze ritten. Nick Vrins spande misschien wel de kroon door vijf hengsten zonder fouten naar de finish te begeleiden.

Christophe Meirsschaert, een van de NXT GEN ruiters van de Paarden Gazet, bleef ook foutloos met zijn Tyfoon v't recht eind VLS 5C. Meirsschaert sprak in het interview vorig jaar al vol lof over deze zoon van Nixon van 't Meulenhof en terecht zo blijkt. 

Resultaten