Pieter Devos nipt buiten top vijf in GCT klassement, Nederlanders bovenaan

Pieter Devos nipt buiten top vijf in GCT klassement, Nederlanders bovenaan

De apotheose van de LGCT komt dichterbij dus bekeken we even de tussenstand van het klassement na de meest recente manche dat afgelopen weekend in Londen werd verreden. 

De top drie wordt momenteel gedomineerd door de Nederlandse combinaties. Zo staat Maikel van der Vleuten (NED) met stip op één met een totaal van 238 punten. Hij schreef dit seizoen de Grote Prijs in Cannes op zijn naam. Landgenoot Harrie Smolders (NED) heeft dan weer de meest recente overwinning op zijn palmares van de LGCT staan met winst in de Grote Prijs van Riesenbeck. Met een totaal van 229 punten volgt hij op de tweede plaats. De Nederlanders hebben dan weer een voorsprong op dichtste achtervolger Christian Kukuk (GER) die met 205 punten op drie staat. 

Op plaats vier zien we Simon Delestre (FRA) met een puntentotaal van 198. De wereld nummer één, Henrik von Eckermann (SWE) besluit de top vijf met 187,5 punten. 

Voor ons land staat Pieter Devos het beste genoteerd. Hij staat momenteel met 173 punten op de zesde plaats. Maar ook Olivier Philippaerts, die afgelopen weekend in Londen nog de overwinning binnenhaalde met zijn team en individueel tweede werd in de Grote Prijs, laat zich opmerken met zijn tiende plaats en heeft 154 punten. Op elf volgt Abdel Saïd. Hij vond dit seizoen al vier keer de top tien in de Grote Prijs, telkens met een zevende plaats. Zijn puntentotaal staat op 153.


Bekijk hier de volledige tussenstand


Foto©: LGCT