Zoë Anteunis en Wiqui van Chapelbridge Z geven concurrentie het nakijken in Grote Prijs KR

Zoë Anteunis en Wiqui van Chapelbridge Z geven concurrentie het nakijken in Grote Prijs KR

De Kempische ruiters verzamelden afgelopen weekend op de pistes van de Castershoeve in As. Op zondag werd de Grote Prijs verreden waar Zoë Anteunis als beste uit de bus kwam in een deelnemersveld met 48 combinaties. 

De hindernissen werden voor deze rubriek op 1.30m hoogte gezet. Wiqui van Chapelbridge Z is geen onbekende met deze proef. Twee jaar geleden kwam de Zangersheide merrie van Wilson nog aan de start onder Gert Bloemen, met wie ze de overwinning behaalde op zevenjarige leeftijd en vorig jaar kwam hetzelfde duo op drie te staan. Dit jaar nam Zoë Anteunis de teugels van de nu negenjarige merrie over en stuurde haar opnieuw naar de GP-zege. 

Het duo hield een sterk aanwezige Brecht Goossens achter zich. De 35-jarige ruiter eiste maar liefst vier van de vijf plekken bovenaan de uitslag op. De tweede plaats eigende hij zich toe in het zadel van Gina van Berkenbroeck, een achtjarige merrie van Gitano. Het brons behaalde hij dan weer op de rug van Pavana van het Merrethof (v. Fantomas de Muze), eveneens een achtjarige merrie. Op vier kwam hij terug met Follow Up (v. Andiamo Z). Gregory Vos besloot de top vijf na een foutloze barrage op Othello, een negenjarige BWP ruin van Kannan.

De Kleine Grote Prijs kwam dat weekend op naam van Kyle Cuypers. Met Mystic Lady van t Buxushof (v. Toulon) klokte hij af op de snelste tijd na een foutloze tweede fase. De top drie bleef onder de kaap 26 seconden met Karen Josse in combinatie met Incredible (v. Tyson) op twee. Robin Bielen kreeg het brons omgehangen in het zadel van Bigarre WH Z (v. Big Star JR K). 

Zaterdag

Op zaterdag kwam de winst van de 1.20m hoofdrubriek toe aan Dorien Theybers en Comet 257 (v. Concetto). Zij hielden Edwin Franco met Dior de Bethune (v. Action Breaker) op de tweede plaats. Drie was voor Marjan Poukens met Performance Lady, een achtjarige BWP merrie van For Pleasure. 

Het 1.15m hoge jachtparcours werd gewonnen door Angeta Cleuren met de zesjarige Revanche 2 van de Brouwershoeve (v. Cristo KC de Beau Marais). Loesje Baeyens rekende dan weer op de ervaring van de veertienjarige C.Didi Z om tweede te worden. Voor Peter Geenen was er met de zesjarige Cadiz vh Daaleinde Z (v. Cornet Obolensky) de derde plaats. 

Valerie Clauw zegeviert in Queens Cup

In de Queens Cup stuurde Valerie Clauw Hovette foutloos doorheen het 1.05m hoge parcours en naar de overwinning. Met hun tijd van 33,70s hielden ze Robin Bielen met haar beide troeven op afstand. Bielen was op Amezing (v. Landino) op geen fout te betrappen en kwam met een tijd van 34,21s op twee maar ook op Bigarre WH Z (v. Big Star JR K) liet de amazone het hout onaangeroerd en finishte in 34,51s op drie. 

Inge Crols hield er met I Cash Quallity (v. Cormint) eveneens een foutloze omloop op na en nam de vierde plaats in beslag. De top vijf werd besloten door K-Georgina d Ive (v. Gaultier VDL) maar ook de zesde plaats was voor Walraven en Jailhouse Jazzy. 

Alle resultaten