Geen Belgen aan de start tijdens LGCT Super Grand Prix

Geen Belgen aan de start tijdens LGCT Super Grand Prix

De Longines Global Champions Tour Super Grand Prix is een van de meest verwachte wedstrijden in de wereld van het springen. Het vindt plaats tijdens de GC Prague Playoffs, in de betoverende Tsjechische hoofdstad, waar de GC Prague Playoffs een betovering uitoefenen zoals geen ander.

Geprezen als 'ongelooflijk' zijn de GC Prague Playoffs verankerd als een must-visit evenement op de agenda's van zowel ruiters als toeschouwers. Na zijn overwinning in 2022 zei Daniel Deusser: "Ik ben sprakeloos. Wat Jan Tops hier de afgelopen jaren heeft gecreëerd, noem ik een uniek evenement, en hier springen in een arena als deze en voor zo'n publiek is onwerkelijk."

De LGCT Super Grand Prix van 2022 tijdens de GC Prague Playoffs zag niemand minder dan Daniel Deusser de trofee winnen op zijn zeer competitieve Scuderia 1918 Tobago Z. Hoewel het duo er niet in geslaagd is zich te kwalificeren voor de LGCT Super Grand Prix van dit jaar om hun titel te verdedigen, met de kwaliteit van menselijke en paardenatleten die aanwezig zijn, is de vraag die bij iedereen op de lippen ligt: welk in-vorm duo zal dit jaar de top podiumpositie in de O2 Arena in Praag veroveren?

In een ultieme individuele showdown gaan toeschouwers en fans van het springen over de hele wereld getrakteerd worden op het beste van het beste in de arena, wat een van de meest opwindende showcases van elite sport op de paardensportkalender is.

De 15 titelkandidaten die hun Gouden Ticket voor het evenement hebben verdiend, zijn de winnaars van elke LGCT Grand Prix uit het seizoen 2022, of de tweede plaats als de winnaar al gekwalificeerd was voor de GC Playoffs LGCT Super Grand Prix.

Deelnemers


Bron: Persbericht