Equita Lyon: Larissa Pauluis en Flambeau laten zich opmerken in Wereldbeker Grote Prijs Freestyle

Equita Lyon: Larissa Pauluis en Flambeau laten zich opmerken in Wereldbeker Grote Prijs Freestyle

Op het Equita Lyon reden de dressuurruiters op vrijdag voor de Wereldbeker Grote Prijs Freestyle. Larissa Pauluis stuurde Flambeau naar een knappe top tien-notering!

Larissa Pauluis en Flambeau (Ampere) kregen de achtste plaats toegewezen nadat de jury hen een totaal van 76,535% toekende. Emmelie Scholtens en de tienjarige KWPN hengst van Apache kregen een totaal van 79,830% en stond bij drie van de vijf jury's op vier geplaatst. Het duo besloot uiteindelijk met de vijfde plaats, wederom een knappe prestatie na het brons van gisteren voor het Nederlandse duo. 

De overwinning kwam opnieuw toe aan Frederic Wandres. De Duister reed met Bluetooth OLD een verbluffende proef en kreeg een totaal van 83,415%, waarmee hij bij drie jury's op één stond en bij twee op twee. De Deense Nanna Skodborg Merrald en Blue Hors St. Schufro (St. Moritz) werden tweede met een score van 82,995%. De Franse Pauline Basquin stuurde Sertorius de Rima Z Ifce (Sandro Hit) naar het brons en kreeg 80,815%. 

"Het is ongelooflijk om hier opnieuw te winnen! Ik had vandaag opnieuw een uitzonderlijk gevoel met Bluetooth OLD. Ik heb echt genoten van mijn tijd in Lyon, met het publiek en mijn paard. Gisteren was hij al fantastisch, maar er zijn altijd dingen te verbeteren. Na het bekijken van de video van de Grand Prix heb ik geprobeerd de piaffe wat verder te pushen. Maar ik heb wel een fout gemaakt in een van de pirouettes na de uitgestrekte galop. Toch was hij nog steeds erg fris. We slaagden erin om een zeer sterke prestatie neer te zetten," zei de kampioen na het verlaten van de arena. "Dit is ook het resultaat van al het werk dat met het Duitse team is gedaan sinds het Europees kampioenschap afgelopen zomer, wat eindigt met deze dubbele prestatie. Ik heb consistentie getoond, wat vaak wordt beloond door de juryleden," legde Frederic Wandres uit en hij onthulde zijn plannen om zich voor te bereiden op de evenementen van 2024 met zijn paarden in het zonnige Florida, waar zijn paard alleen zal deelnemen aan de Wellington-wedstrijd.

ResultatenPhoto©: Jean Christophe Bordas