Organisator Falsterbö Horse Show: "Het is vooral jammer dat niet elk Europees land dezelfde maatregelen hanteert"

Organisator Falsterbö Horse Show: "Het is vooral jammer dat niet elk Europees land dezelfde maatregelen hanteert"

Op gebied van de Coronacrisis hanteert Zweden een eerder 'experimentele aanpak'. Restaurants, bars en scholen zijn nog steeds open en de Zweedse overheid vertrouwt op het 'gezond verstand' van haar inwoners om de maatregelen van social distancing in acht te nemen. Jan-Olof Wannius, organisator van de Falsterbö Horse Show, ziet dan ook geen reden om zijn event voor 2020 af te gelasten. 

"Onze wedstrijd staat voorlopig nog altijd op de planning. Dit jaar zal FHS zijn 100ste verjaardag vieren en ik ben dan ook niet van plan om dat zomaar te laten vallen", aldus Wannius. "Wat mij vooral opvalt is dat niet elk land in Europa dezelfde regels hanteert waardoor verschillende wedstrijden hun editie van 2020 noodgedwongen moesten afzeggen. Ik zeg niet dat maatregelen niet nodig zijn maar ze zouden meer gericht moeten zijn op het beschermen van de kwetsbare bevolkingsgroepen in plaats van iedereen op te sluiten", gaat de man die dit jaar 77 wordt, verder. 

"Ik ben pas nog met verschillende organisatoren in Zweden gesproken en we delen allemaal dezelfde mening: net nu hebben mensen iets nodig om naar uit te kijken, dat kan niet als alle shows afgelast worden. Hierdoor zien ruiters, trainers en eigenaars geen licht meer aan het einde van de tunnel wat logisch is. Ze hebben momenteel geen doel om naartoe te werken. Wat betreft onze wedstrijd, ga ik dus geen overhaaste beslissingen nemen. Voorlopig zijn grote events verboden in Zweden. Ik zal dus afwachten hoe de situatie in juni is alvorens een beslissing te nemen". 

Bron: Equilifeworld