Paardenrennen mogen weer achter gesloten deuren plaatsvinden

Paardenrennen mogen weer achter gesloten deuren plaatsvinden

Terwijl we allemaal in spanning afwachten naar de mogelijke versoepeling van de maatregelen die de regering morgen zal aankondigen, komt in Frankrijk de sport wil stilletjes op gang. Zo mogen paardenrennen daar binnenkort terug plaatsvinden, zij het achter gesloten deuren.

De paardenrennen waren sinds 17 maart volledig verboden maar mogen vanaf 11 mei weer stilaan opstarten. De gezondheid van de ruiters en medewerkers staan hierbij centraal: er wordt geen publiek toegelaten om de social distance maatregelen in acht te kunnen nemen. Wel zullen de paardenrennen gefilmd worden zodat toeschouwers van op afstand kunnen toekijken. Er blijven ook strenge regels gelden: zo zal een ruiter enkel door een groom en een trainer vergezeld mogen worden om het aantal personen op en om de renbaan tot een minimum te beperken.

Verschillende Franse renbanen organiseerden hieromtrent in de afgelopen weken een proefproject, dat met succes werd afgerond. Ook Duitsland gaf al aan dat ze paardenrennen vanaf 4 mei weer zonder publiek wil toelaten.

Bron: Equidia.fr