Maxime Hazebroek: "Tijd om m'n kamer uit te kuisen..."

Maxime Hazebroek: "Tijd om m'n kamer uit te kuisen..."

Ook vandaag laat Maxime Hazebroek ons meegenieten van haar corona ervaring. De Belgische amazone had vandaag andere kopzorgen dan paardrijden.

Dag allemaal! Een nieuwe dag, dat betekend ook een nieuwe Corona blog.

Deze ochtend heb ik mijn kamer gepoetst. Dat was wel alleen omdat mama het vroeg... “Ooit ga je dat allemaal zelf moeten doen, dus kan je beter al wat oefenen!” Ik heb dan de muziek loeihard gezet en al dansend beginnen poetsen. Gelukkig heeft niemand dat gezien.

In de namiddag hebben mijn broer en ik gesprongen met enkele paarden. Ik heb mijn 11-jarige merrie Jartelle vd Thijshoeve en de 10-jarige ruin Diago vh Aegroschot genomen. Jartelle is al 2 maanden lang hengstig. Ze is dan wat venijnig, maar als ze de sprong ziet voelt het alsof ze peper in haar gat heeft. Diago is altijd een beetje lui op de lage sprongen, maar als je dan in de hoogte bouwt, laat hij pas zien hoeveel vermogen hij heeft. Ze gingen beide fantastisch goed! Echt jammer dat er nu geen wedstrijden zijn, want mijn paarden staan super in form.

Ik mis de concours niet enkel voor de sport zelf, maar ook voor het sociaal contact. Bijna al mijn vrienden zijn uit de paardenwereld. Die moet ik nu dus allemaal missen. Gelukkig bestaat FaceTime om elkaar toch eens te kunnen zien.

Ik wens al mijn vrienden, vriendinnen, familieleden, kennissen en mensen uit de paardenwereld heel erg veel sterkte om deze moeilijke periode te overbruggen.

Tot morgen!