Eric van der Vleuten: "Ik herinner me nog dat de Grand Prix 10.000 Gulden of net geen 5.000 euro opbracht... wat een verschil."

Eric van der Vleuten:  "Ik herinner me nog dat de Grand Prix 10.000 Gulden of net geen 5.000 euro opbracht... wat een verschil."
In tijden van corona blikken we graag even achter de schermen bij topruiters. Hoe beleven zij de lockdown en wat is hun toekomstverwachting. Eerste in de rij zijn Eric en Maikel van der Vleuten.

Op hun thuisbasis zetten de Van der Vleuten's de dagelijkse trainingen verder. "Momenteel is de focus de paarden fit te houden," zegt Eric. "We hebben het geluk dat we. meerdere pistes hebben op stal. Hierdoor kunnen we ook redelijk wat variatie brengen in het werk  van de paarden. Zo blijven ze ook psychologisch fit, dat is evenzeer belangrijk."

De toekomst?

"Alles heeft de laatste tijd zo'n vaart genomen in onze sport. Ik herinner me nog Grote Prijzen waar je 10.000 Gulden (ongeveer €4.500) won. Enkele jaren later wonnen we met de eerste GCL in 2018, 3 miljoen euro...." Ook Maikel van der Vleuten beaamt dat winstsommen sterk zijn geëvolueerd. 

bron: GCT