Corona-update: dit zijn de nieuwe maatregelen en de gevolgen voor de paardensport

Corona-update: dit zijn de nieuwe maatregelen en de gevolgen voor de paardensport

Vandaag zit het Overlegcomité samen om de nieuwe coronamaatregelen te bespreken. Er zijn een heleboel nieuwe regels die gevolgd moeten worden en die ook gevolgen zullen hebben voor onze paardensport. Er is beslist dat bij sportwedstrijden en -trainingen in binnenruimtes geen publiek toegelaten is. Buiten zou er wel nog steeds publiek aanwezig mogen zijn. Zelf binnen sporten kan ook nog. De maatregelen gaan in vanaf morgen, zaterdag 27 november. 


Dit wil zeggen dat we nog steeds op indoor jumping kunnen gaan, maar dat er geen binnen publiek is toegelaten om te komen supporteren. De mondmaskerplicht is ook nog steeds geldig op zo goed als alle publieke locaties. 

Horeca 

Op restaurant en café gaan mag je nog wel, maar de horeca zou moeten sluiten 23 uur. Er geldt ook een beperking van maximaal zes personen aan één tafel. De discotheken en dancings moeten opnieuw tijdelijk gesloten worden. 

Evenementen 

Binnenevenementen mogen doorgaan, maar alleen zittend. Regels voor professioneel georganiseerde events gaan pas maandag in. De andere maatregelen gaan al vanaf morgen, 26 november in. Private bijeenkomsten buitenshuis mogen niet meer doorgaan, behalve begrafenissen en huwelijken mits iedereen een mondmasker aan heeft. 

Algemene regels 

Verder geldt ook nog steeds de mondmaskerplicht. Premier Alexander De Croo roept op om met zijn allen de maatregelen goed op te volgen zodat we hier samen sneller uitraken. De Croo: "We gaan ervan uit dat iedereen zijn verstand gebruikt, contacten beperkt, en oudere mensen niet in gevaar gaat brengen."

Nieuwe bijeenkomst

Op 15 december zal het Overlegcomité opnieuw samenkomen om de maatregelen te herbekijken met de feestdagen in het vooruitzicht.