Bepaalde voetbalclubs hervatten trainingen. "Wat met de paardensport ...?"

Bepaalde voetbalclubs hervatten trainingen. "Wat met de paardensport ...?"

Vandaag rapporteerde de Belgische nieuwssite, HLN.be dat na Racing Genk, nu ook Club Anderlecht de trainingen heeft hervat.  "Er is zoals in Duitsland in kleine groepjes gewerkt. Paars-wit benadrukt dat de huidige maatregelen, die gelden om de verspreiding van het coronavirus af te remmen, hierbij nauw opgevolgd zullen worden."

Als reactie op dit nieuws open paardensport.vlaanderen-voorzitter, Glenn Maes openlijk het debat op Facebook. "In het ministerieel besluit van 18 maart staat nog steeds heel duidelijk dat alle inrichtingen behorende tot de sportieve sector worden gesloten en bovendien dat alle privé en publieke activiteiten van sportieve aard worden verboden." ergert Paardensport.Vlaanderen voorzitter zich op Facebook.


"Alle sportfederaties zijn hier duidelijk van geïnformeerd. Mogen we uit bijgaande echter besluiten dat dit niet van toepassing is voor voetbal?" schrijft Maes."


De voorzitter sluit af met het feit dat andere sporten de algemene gezondheid wel voorop plaatsen. Duidelijk een signaal van Maes aan paardrijdend Vlaanderen dat we beter de regels kunnen blijven volgen en een goed voorbeeld moeten stellen.