Sander Geenen is Belgische sterkhouder in 1.45m Lier

Sander Geenen is Belgische sterkhouder in 1.45m Lier

De Britse springruiter, Joe Clee zet zijn sterke prestaties verder in Lier. Na een podiumplaats in de 1.40m openingsrubriek sprong de Brit naar de eindzege in de 1.45m CSI2* proef. Clee nam een ruime voorsprong in het zadel van de 11-jarige Axel 111 Z. Voor eigen publiek  zette Sander Geenen het beste resultaat neer met zijn zoon van Thunder vd Zuuthoeve, Lover Boy. Het paar sprong foutloos naar de zesde plek.

Joe Clee en de zoon van Action-Breaker, Axel 111 Z bleven ruim twee seconden voor op de Nederlandse amazone, Kim Emmen met onder het zadel de negenjarige KWPN-ruin Island V G (VDL Zirocco Blue). De derde plaats kwam op naam van Ransome Rombauer op de rug van Ayade Hero Z (Aganix du Seigneur).

Net buiten het podium sprong Sander Geenen met Lover Boy naar de zesde plek. Het Belgisch duo werd opgevolgd door Leonie Peeters. De amazone van De Rostal volgde in de prijzen met Macho V (Falco). Eerder al in de prijzen in de 1.40m sprong Fabrice Galdini ook ditmaal de top tien binnen. De Belgische springruiter plaatste zich op de tiende plek met de SF-merrie, Cervoise Ste Hermelle (Vargas de Ste Hermelle).

Uitslag